Skip to content

Wassenaar stimuleert energiebesparing particuliere woningen

9 oktober 20152 minute read

Wassenaar – De gemeente Wassenaar heeft de ambitie om in 2040 CO2 neutraal te zijn.Verduurzaming van woningen kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Daarom is de gemeente een energiebesparingsactie gestart voor woningeigenaren, niet geheel toevallig aan de vooravond van de landelijke dag van de duurzaamheid. De eerste 150 woningeigenaren in de wijken Den Deijl, De Paauw en Weteringpark kunnen tegen een gereduceerd tarief meedoen aan deze actie.

Op woensdag 7 oktober was er een vrijblijvende informatieavond over deze actie in de Messiaskerk aan de Zijllaan. Na een welkomstwoord van wethouder Leo Maat (Milieu en Duurzaamheid), konden geïnteresseerden kennismaken met energieadviesbureau Energiegarant. Dit is het bureau dat de bezoeken voor energieadvies aan huis uitvoert. Daarnaast waren er lokale bedrijven aanwezig die de energiebesparende maatregelen uiteindelijk kunnen uitvoeren.

Wethouder Leo Maat:‘Energiebesparing biedt veel voordelen. Naast het zorgvuldig omgaan met het milieu, treffen inwoners ook maatregelen waarmee zij kosten besparen, het wooncomfort verhogen en de (toekomst)waarde van hun huis verhogen. Een win-win situatie dus.’

Persoonlijk energieadvies
Maximaal 150 woningeigenaren kunnen tegen een gereduceerd tarief van € 50,- een persoonlijk energieadvies op maat (ter waarde van € 150,-) laten uitvoeren. Indien u op basis van dit advies energiebesparende maatregelen treft, kunt u gratis het voorlopige energielabel van uw huis om laten zetten in een definitief label. Aanmelden hiervoor kan via het e-mailadres energie@wassenaar.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top