Skip to content

Kom ook bij Scouting Van Woesik!

12 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag hebben de Bevers met z’n allen een flink stuk gekanood. Samen werken was belangrijk! Onderweg deden zij leuke spellen en gingen op zoek naar mooie takken om hengels mee te maken. Bij het scoutinggebouw hebben de kinderen touw en magneten aan de hengels gemaakt waarmee zij een heleboel vissen vingen.

De leiding van de Welpen leert de kinderen hoe zijn sporen kunnen vinden. Daarmee kunnen de kinderen een insigne halen voor spoorzoeken. Zo hebben de Welpen geleerd hoe je een plattegrond moet tekenen en hoe je speurtochten kunt uitzetten. Daarna hebben de kinderen een spannende speurtocht uitgezet op de bolletje-pijl manier. Dat was prima gelukt want de volgers hebben de tocht helemaal goed gelopen. Ook hebben zij nog met een kompas de windrichtingen bekeken en op het terrein opgehangen.

De Junioren zijn zaterdag op het terrein gebleven. Zij hebben een andere ruimte gekregen in het Woeshôes. Nu zijn zij bezig dat helemaal gezellig te maken. Zij hebben ook nog leuke spellen gedaan op het scoutingveld.

De Zeeverkenners zijn dwars door Leiden naar de Kaag gevaren en hebben geoefend om met zeilwedstrijden mee te doen. Vanuit een denkbeeldig vak starten, stil liggen voor de start, vertrekken als de toeter gaat en natuurlijk zo hard als mogelijk zeilen.

Het was weer een topdag bij Van Woesik voor alle kinderen!

Vindt u Scouting ook leuk voor uw kind, laat het gerust een paar keer meedoen. Na 3x meedraaien hoeven u en uw kind pas te beslissen of uw kind lid wil worden.
Zaterdag 17 oktober hebben de Bevers en Welpen opkomst vanaf 9.30 uur en de Junioren en Zeeverkenners vanaf 8.00 uur.

Voor informatie kunt u op de site kijken www.vanwoesik.com of u kunt contact opnemen met één van de teamleiders.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top