Skip to content

Maarten Hogenhuis bij Jazz Sociëteit Wassenaar op 18 oktober

12 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Op zondag 18 oktober aanstaande organiseert Jazz Sociëteit Wassenaar een dubbel concert met het kwartet (4) en trio (3) van saxofonist Maarten Hogenhuis.

Maarten Hogenhuis (alt sax) is geen onbekende in de hedendaagse Nederlandse jazz scene. Naast zijn powerjazz groep BRUUT! waarmee hij de afgelopen jaren de wereld over reisde, speelt hij in het all star quintet van Reinier Baas (The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble) en bevindt hij zich regelmatig op het podium met een aantal van Neerlands fijnste jazz musici, waaronder Jesse van Ruller, Benjamin Herman, Harmen Fraanje, Jasper Blom, Joris Roelofs, Ben van Gelder en Anton Goudsmit.

Na het winnen van de prestigieuze Keep an Eye International Jazz Award 2013 in zowel de categorie ‘Beste Band’ (met zijn trio) als ‘Beste Solist’, gaat het Hogenhuis voor de wind. Waar hij zich naast eigen werk met zijn kwartet (met o.a. Joost Patocka) richt op inspirerende composities van Nederlandse bodem – waaronder die van Joris Roelofs en Misha Mengelberg -, speelt hij met zijn trio in meer of mindere mate aangepaste standards uit het American Songbook.

Hoewel beide groepen pas kort geleden aan het brein van Hogenhuis zijn ontsproten, stonden ze reeds in het Concertgebouw, op Jazzfest Amsterdam, de Uitmarkt het Grachtenfestival, LantarenVenster en het Bimhuis en bereikte het kwartet de finale van de Dutch Jazz Competition, waar Hogenhuis diezelfde avond de prijs voor Beste Solist op zijn naam mocht schrijven.

Het langverwachte debuutalbum 4/3 met zowel Hogenhuis’ kwartet als trio werd met lovende kritieken ontvangen.

MAARTEN HOGENHUIS KWARTET (4)
Maarten Hogenhuis – alt sax
Miguel Rodriguez – piano
Thomas Rolff – contrabas
Joost Patocka – drums

MAARTEN HOGENHUIS TRIO (3)
Maarten Hogenhuis – alt sax
Thomas Rolff – contrabas
Joan Terol Amigo – drums

Aanvang concert: 16:00 uur
Zaal open: 15:30 uur
Kaarten à €15,00 en €14,50 in de voorverkoop via de website
Locatie: De Warenar Kerkstraat 75 Wassenaar

JAZZ SOCIËTEIT WASSENAAR IS ER VOOR IEDEREEN!

Meer informatie & voorverkoop vind u op www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top