Skip to content

Streetkids United II wint prijs beste documentaire van het Marbella International Film Festival

13 oktober 20152 minute read

Wassenaar – De Nederlandse documentaire Streetkids United II – the Girls From Rio heeft op het Marbella International Film Festival de prijs gewonnen voor beste documentaire. De jury prees het positieve verhaal en het doorzettingsvermogen van de straatkinderen en de manier hoe dit in beeld is gebracht.

De documentaire zal de komende tijd nog op meerdere festival te zien zijn waaronder in Rio de Janeiro, Lahore en LA. Streetkids United II won eerder al de publieksprijs voor beste documentaire van het Cambridge Film Festival.

De Nederlandse premiere van Streetkids United II zal op 17 oktober plaatsvinden tijdens het Cinekid Film Festival in Amsterdam. De Nederlandse straatvoetbalster Rocky Hehakaija, die ook in de documentaire te zien is, zal die dag ook een clinic verzorgen.

Vorig jaar vond in Rio de Janeiro een belangrijk WK plaats, namelijk het WK Voetbal voor Straatkinderen, de Street Child World Cup. Teams uit twintig landen streden om de begeerde eerste plaats in een unieke internationale omgeving. In de documentaire Streetkids United II wordt het Braziliaanse meisjesteam, de Favela Street Girls, gevolgd tijdens hun deelname aan dit WK. De meisjes, die tijdens hun leven met veel geweld, criminaliteit en sociale problemen te maken hebben, en hun coaches werken hard om een winnend team te worden.

Jamillah van der Hulst van JaJa Film Productions: ‘We zijn zo trots op deze prijs. Het was namelijk ons doel om met deze documentaire straatkinderen een platform te geven zodat ze hun indrukwekkende verhalen kunnen vertellen en het is geweldig om te zien dat dit nu ook gebeurt.”

Streetkids United II, the Girls From Rio is een co-productie tussen JaJa Film Productions van Jamillah van der Hulst en Conrad Alleblas, het Engelse F&ME van Mike Downey en Sam Taylor en het Braziliaanse Total Entertainment van Walkiria Barbosa. Executive Producers van de film zijn de Engelse regisseurs Stephen Daldry (The Reader, Trash & Billy Elliot) en Beeban Kidron (Bridget Jones Diary 2). De documentaire is dankzij de volgende sponsoren mogelijk gemaakt; Cordaid, Witsenburg Natural Products en AgriNurture (ANI).

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top