Skip to content

Wethouder inspecteert toegankelijkheid sportverenigingen in rolstoel

13 oktober 201543 second read

Wassenaar – In de 16e Week van de Toegankelijkheid heeft wethouder Inge Zweerts de Jong vrijdag 9 oktober de toegankelijkheid van sportterreinen voor mindervaliden en visueel beperkten onderzocht.

Samen met vertegenwoordigers van een aantal verenigingen, de Stichting Gehandicapten Wassenaar en enkele gemeenteambtenaren ging wethouder Inge Zweerts de Jong op onderzoek uit. Door zichzelf te verplaatsen in rolstoelen en rollators, konden de deelnemers ervaren welke obstakels mindervaliden en visueel beperkten zoal tegenkomen. Wethouder Zweerts de Jong: “Het is heel belangrijk dat het verenigingsleven open staat en toegankelijk is voor iedereen, voor mensen met en zonder beperking. Voor mensen die beperkte financiële middelen hebben, stellen de gemeente Wassenaar en de Stichting Leergeld hiervoor middelen beschikbaar.”

Er wordt momenteel gewerkt aan nieuw sportbeleid. Een belangrijk thema daarin is sporten voor gehandicapten. De resultaten van de nu gehouden steekproef worden meegenomen bij het opstellen van het nieuwe Sportbeleid.

Tags

WassenaarWethouder
Gerelateerde artikelen
Back To Top