Skip to content

Koen Slootweg rijdt Invitation cup shorttrack 2015

14 oktober 20153 minute read

Wassenaar – In het weekend van 10/11 oktober 2015 werd in Dordrecht de Invitation cup verreden. Om je hier voor te plaatsen was er de donderdag voorafgaand aan de wedstrijd, een time trail over 6 ronden. Koen snelde, tot zijn eigen verbazing, naar de zesde tijd (op 5000ste van een seconde van de nr 5). Zo stelde hij zijn deelname veilig.

Voor de Invitation cup meldt zich de top van Nederland, Duitsland, Litouwen, Kazachstan, Israël, Hongarije, Polen en Engeland. Het weekend begon zoals altijd met de 1500m. Koen ging voortvarend van start en kwam 1 duizendste tekort om zich te plaatsen voor de A-finale ten koste van Sjinkie Knegt. De B-finale , met aan de start zeven deelnemers, werd een strijd met alle ingrediënten voor een mooie finale. Inhalen, tactiek, blokken, uiteindelijk kwam Koen als derde over de finish. Koen was zeer tevreden. Hierna volgde de 500m en 1000m. Helaas lukte op deze afstanden niet wat op de 1500m wel lukte. In dit weekend is de relay een belangrijk onderdeel van de wedstrijd. Voor de heren is dat een relay over 5 km, dat zijn 45 rondjes. Koen had een goede indruk achtergelaten op de 1500m en mocht op zaterdag aantreden in het NED-B team met als tegenstanders Hongarije, een Mixed team en Engeland. Samen met zijn teammaten maakte hij er een super spannende heat van. Halverwege de strijd kreeg Koen een duw, maar kon niet blijven staan en nam in zijn val nog twee deelnemers mee, met een snelle hervatting door zijn teammaat konden ze het ontstane gat van een halve ronde dichten en nog mee strijden om de overwinning samen met de Hongaren en Engelsen. Aangemoedigd door de Nationale selectie en coaches kregen ze vleugels. Koen zette een Engelsman opzij en ging op jacht naar de Hongaren. Een paar ronde voor het eind hadden ze ook die te pakken en koerste af op de overwinning. Helaas was de inhaalactie niet volgens de regels , een penalty en geen uitslag. Op zondag waren er de finale ritten van de relay. Koen werd tot zijn grote verrassing ingedeeld in de A-finale in het A-team van Nederland met als ploegmaats Sjinkie Knegt , Freek van de Wart en Leon Bloemhof. Ze moesten het opnemen tegen Hongarije, Engeland, Kazachstan en een mixed team. Het begon allemaal rustig en langzaam werd het tempo opgevoerd. Alles ging goed met de overnames en ze kwamen op kop te liggen en leken op de winst af te steven, ware het niet dat Freek, 3 rondes voor het einde viel en ze nu als laatste over de finish kwamen. Koen kan terug kijken op een mooi weekend shorttracken en is ook zeer tevreden weet hij te melden.

Tags

Koen SlootwegShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top