Skip to content

Ron Baggerman live in Kakafonie bij Midvliet FM

16 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Op zondag 18 oktober om 13:05 uur is Ron Baggerman te gast in het programma Kakafonie bij Midvliet FM. Ron zal vertellen over zijn muziek en live optreden in de studio. Ron Baggerman is een onafhankelijk, multi-getalenteerde muzikant en een meester op toetsen (vooral Hammond) en diverse gitaren.

Ron speelt al tien jaar bas, gitaar en toetsen wanneer zijn oog rond 1981 op een artikel in de Music Maker valt over de Chapman Stick. Dit instrument heeft zes bas- en zes gitaarsnaren en wordt gespeeld door middel van het tweehandig tappen, een piano-achtige speeltechniek. Rond 1981 zijn er maar een paar honderd van dit soort instrumenten in de wereld en nu zijn er meer dan 10.000 van dit soort instrumenten in omloop. De bekendste speler in Tony Levin die het onder meer bespeelt bij Peter Gabriël en King Crimson. Ron ontmoet na enkele jaren spelen/oefenen de uitvinder/createur van de Stick, Emmett H. Chapman. Na een tweede ontmoeting stuurt Emmett Ron een aanbevelingsbrief, waarin hij verklaart dat hij Ron tot één der beste spelers ter wereld beschouwt. Ron is één van de weinigen die linkerhand en rechterhand onafhankelijk van elkaar kan gebruiken.

Ron treedt over de hele wereld op, hij staat onder meer op het Montreal Jazz Festival en in San Jose (USA) op het grootste Stickseminar ooit. Ook doet hij een toernee door Spanje met het Stick Trio, samen met Guillermo Cides en Jim Lampi.
Ron heeft twee stick-cd’s uitgebracht: ‘Galaxy Gypsy’ en ‘Seven Sisters’

Ron geeft in Gouda ook les in het bespelen van gitaar en keyboard en heeft daar inmiddels meer dan twintig jaar ervaring in. Ron is een zeer ervaren sessiemuzikant en componist.

Op zondag 18 oktober kun je om 13:05 uur in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Ron Baggerman en uiteraard hoor je zijn muziek. Hij zal ook live spelen tijdens de uitzending.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal (1)916 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via de website. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top