Skip to content

DOC-MATINEE: BELEEF SUSHI (Kookboekenweek)

21 oktober 201558 second read

Wassenaar – Ter gelegenheid van de Kookboekenweek van 26 oktober t/m 1 november 2015, wordt op zondagmiddag 1 november de documentaire Jiro Dreams of Sushi getoond met naderhand een sushi-proeverij bij Filmhuis Wassenaar.

De documentaire Jiro Dreams of Sushi gaat over de 85-jarige Jiro Ono, door velen beschouwd als de beste sushi chef van de wereld. Hij is de eigenaar van het Sukiyabashi Jiro, een restaurant met slechts 10 zitplaatsen, in het hart van Tokyo. Het is het eerste restaurant in zijn soort dat onderscheiden is met 3 Michelin sterren. Jiro doet er alles aan om de kunst van het sushi maken te leren. Zelfs op hoge leeftijd streeft hij nog steeds naar ultieme perfectie. Het hart van dit verhaal is zijn relatie met zijn oudste zoon Yoshikazu, die klaargestoomd wordt voor de troonopvolging.

Het verhaal is mooi gefilmd en gaat over Japanse tradities, over familiebanden, vol levenslessen en wijsheden en vooral zelfdiscipline. Na de film heeft u hoogstwaarschijnlijk trek en krijgt u verse sushi met een glaasje sake!

Locatie: Filmhuis Wassenaar, Langstraat 40, 2242 KM Wassenaar
Datum: Zondag 1 november 2015
Tijd: 15.15 – 17.30 uur
Toegang: Leden € 27,50 / Niet-Leden € 30,00 (incl. consumpties)
Plaatsen kunt u bestellen via de website www.obvw.nl
Voor vragen kunt u bellen met 070-5113397

Tags

OBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top