Skip to content

Legendarisch bezoek Golfclub Groendael

23 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Golflegende Tom Watson was onlangs in Nederland ter gelegenheid van het KLM Open. Op uitnodiging van een aantal sponsors van het KLM Open heeft de legendarische golfer ook op de Wassenaarse Golfclub Groendael met een bezoek vereerd. De 66-jarige Amerikaanse golfer en 8-voudige majorwinnaar speelde die dag onder de hoede van Groendael’s headpro Mike Yarnold.

“Een onvergetelijke ervaring” aldus Mike Yarnold, die er nog steeds niet over uit kan dat hij de gehele dag met Tom Watson heeft doorgebracht. Bijzonder dat hij niet alleen onze mooie baan heeft ervaren maar ook dat hij buitengewoon geïnteresseerd was in de werkwijze van de Mike Yarnold Golf Academy. Yarnold geniet nog steeds na van het bezoek. “De beste golf uren van mijn leven. Mr. Watson is met recht een legende: 71 toernooien op je naam hebben staan en ook nog een hole-in-one slaan tijdens het Pro-Am van de KLM Open. En daarna nog hier op Groendael met onnavolgbare precisie de ene na de andere bal wegslaan, die allemaal op enkele centimeters van elkaar eindigden.”

“Tijdens de ritten in de buggy op de baan hebben we bijna over alles gesproken; over familie, de toekomst van het golf, jeugdgolf, zijn hobby’s en het leven in de VS op zijn grote boerderij met 400 ha land. Vooral bijzonder is ook zijn uitgesproken mening over hoe belangrijk een PGA professional is op de golfclub. Om het met zijn eigen woorden te zeggen; jullie zijn “The glue of the golfclubs” , aldus de trotse headpro.

De Rydercup captain 2014 voelde zich zeer op zijn gemak op Groendael. Tijdens de Q&A sessie en het diner met Tom Watson kwamen de mooiste verhalen en anekdotes los. Iedereen met een golfhart zat met ontzag naar hem te luisteren.

Al met al een onvergetelijke herinnering. De vele foto’s van die dag omlijsten deze fantastische ervaring.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top