Skip to content

Radicale gelovigen

23 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Cursus o.l.v. ds. Jilles de Klerk en ds. Marthe de Vries. Op woensdag 4, 11 en 18 november van 15.00 tot 17.00 uur zal de cursus Radicale Gelovigen worden gegeven. Het onderwerp is uiterst actueel: in het Midden-Oosten en de Soedan laait het religieuze geweld op, in Birma (Myanmar) botsen boeddhisten en moslims. Hoe kunnen religies zo radicaliseren? Waar komt dit radicalisme vandaan?

In deze cursus zullen beide inleiders op zoek gaan naar de wortels van het fundamentalisme en de verhouding tussen religie en geweld. Als basis gebruiken zij twee boeken van de Britse godsdiensthistorica Karen Armstrong: ’De strijd om God’ (2000, een geschiedenis van het fundamentalisme) en ’In naam van God’ (2015, over religie en geweld).

Het is niet nodig om de boeken te lezen: voor iedere bijeenkomst zal een hand-out worden uitgereikt.

Bij voldoende belangstelling zal de cursus op de aangegeven dagen ook ‘s avonds plaats vinden van 20.00 tot 22.00 uur. Als u wilt, kunt u wanneer dat zo uitkomt, switchen van de middag naar de avond. De kosten bedragen 20 euro. Opgave s.v.p. vr 1 november bij Marthe de Vries (marthedevries@dds.nl) of Jilles de Klerk (jmdeklerk@pkn-wassenaar).

De cursus vindt plaats in het gebouw van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar, Lange Kerkdam 46.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top