Skip to content

Roxanne van Hemert begint goed aan het schaatsseizoen

26 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Komend weekend gaat voor de meeste schaatsers in Nederland het seizoen echt van start met de strijd om de KNSB cup. Roxanne van Hemert komt op 2 afstanden in actie.

Na een zomer vol trainingen voornamelijk op de fiets, in het krachthonk of de atletiekbaan werden eind september de schaatsen ondergebonden om op het ijs te ervaren waar alle trainingsarbeid toe heeft geleid. Er restte slechts een paar weken tot de eerste belangrijke schaatswedstrijd van het nieuwe seizoen. Op 30 en 31 oktober en 1 november worden in Enschede de tickets verdeeld voor de eerste World Cup cyclus van het seizoen. Een interessante reeks wedstrijden op de snelste ijsbanen in de wereld te weten Calgary (Canada), Salt Lake City (USA), Inzell (Duitsland) en het deels verbouwde Heerenveen. Als topsporter wil je daar natuurlijk bij zijn.

Team Lotto Jumbo schaatsster Roxanne van Hemert heeft in de voorbereiding naar deze wedstrijd een aantal trainingswedstrijden gereden voornamelijk in Inzell en dit afgelopen weekend in Erfurt. Op bijna alle afstanden is Roxanne sneller dan vorig jaar rond deze tijd met als klap op de vuurpijl een fraai persoonlijk record op de 3 kilometer van 4.13.67, een verbetering met maar liefst 3 seconden. Haar persoonlijk beste tijd op de 500 meter benaderde ze met een verschil van slechts tweehonderdste van een seconde 39.90. Op de 1500 meter reed Roxanne een tijd van 2.00.52 goed voor een 5e plaats op de nationale seizoensranglijst. Op de 1000 meter rijdt Roxanne even hard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Afgelopen weekend wist zij de huidige wereldkampioene junioren 1000 meter én haar ploeggenoot Sanneke de Neeling te verslaan in een rechtstreeks duel. Roxanne klokte 1.18.42 tegen 1.19.38 voor de Neeling.

Na komend weekend weet Roxanne hoe haar verdere seizoen er uit zal zien of internationaal of nationaal. Op 30 oktober staat ze aan de start van de 1500 meter en op zondag rijdt ze de 1000 meter.

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top