Skip to content

CDA pleit voor inspraak en betrokkenheid voor inwoners van Wassenaar bij monumentenbeleid

28 oktober 201542 second read

Wassenaar – Begin oktober is in de raadsvergadering gesproken over het culturele erfgoed van Wassenaar en haar monumentenbeleid.

Het CDA heeft er tijdens deze bespreking op aangedrongen dat inspraak en betrokkenheid van de inwoners van Wassenaar heel belangrijk zijn. Het CDA weet dat er al veel over gezegd is over dit onderwerp in de afgelopen periode. Toch is dit een onderwerp dat veel mensen, die met hun woning zelf op de monumenten of GIP lijst staan mogelijk raakt. Dit is een belangrijke reden om ervoor te zorgen dat er een hoorzitting komt. Hier kunnen niet alleen professionele organisaties aan bod komen, maar ook de inwoners zelf. De reacties, die tijdens deze hoorzitting naar voren komen, zullen moeten worden meegenomen bij de vaststelling van het beleid. Op die manier kan er hopelijk een monumentenbeleid worden vastgesteld met voldoende draagvlak onder de inwoners.

Tags

CDAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top