Skip to content

Spannende voorleeswedstrijd op de Kievietschool

28 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Op de Kievietschool zitten allemaal leeskanjers en dat was afgelopen week goed te merken! In het kader van de Kinderboekenweek vond op donderdag 15 oktober 2015 de finale plaats van de voorleeswedstrijd op de Kievietschool.

De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 konden zich inschrijven om mee te doen aan de wedstrijd. Hiervoor moesten ze een boek uitkiezen, een korte samenvatting geven en een stukje voorlezen. Er werd onder andere gelet op intonatie, volume en presentatie. Op woensdag 14 oktober vonden de voorrondes plaats in elke klas. Hier werden de nummers één uitgekozen om mee te doen aan de grote finale. De nummer twee van elke klas mocht plaatsnemen in de jury.

Tijdens de grote finale zaten alle kinderen van de school in de gymzaal. De, in totaal, zeven finalisten kwamen het podium op en lazen één voor één een stukje voor uit het door hen gekozen boek. Wat deden ze dit goed! De officiële jury, bestaande uit leerlingen van de school en een leerkracht, beoordeelden de finalisten.

Doordat de kinderen met veel boeken in aanraking zijn gekomen, hebben veel kinderen een indruk gekregen van verschillende soorten schrijvers, verhalen en illustratoren. Dit jaar waren er twee winnaars, namelijk Eline uit groep 7 en Florian uit groep 8. Zij kregen exact dezelfde hoeveelheid punten. Maar iedereen heeft het natuurlijk fantastisch gedaan! Daarom kregen alle finalisten een boekenbon als prijs! De leerkrachten zijn heel trots op alle kinderen! Meer informatie op www.kievietschool.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top