Skip to content

Opleiding RTV voor basisonderwijs bij Midvliet

29 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Basisscholen (groep 8) komen bij Midvliet in een vier uur durende live uitzending kennis en ervaring opdoen van radio en TV maken. Dat is een groot succes gebleken, want steeds meer basisscholen melden zich aan voor deze mogelijkheid. Midvliet doet dit voor het basisonderwijs in Leidschendam-Voorburg en Wassenaar, maar ook scholen in Rijswijk mogen zich aanmelden.

In het middelbaar onderwijs heeft Midvliet een afspraak gemaakt met het Rijswijks Lyceum om dit ook daar in een aangepaste vorm op te zetten. Omroep Midvliet is een erkend leerbedrijf voor audio en video voor het middelbaar en hoger onderwijs. Daarnaast nodigt Midvliet regelmatig een groep 8 uit van basisscholen in de regio, om de radio en TV zender onder vakkundige begeleiding van de vrijwilligers vier uur lang over te nemen. Vooraf krijgen de leerlingen op school een korte les om de inhoud van de programma’s voor te bereiden.

Vol enthousiasme gaan de leerlingen op de dag zelf onder vakkundige begeleiding in de professionele studio van Midvliet (Damlaan 35a, Leidschendam) aan de slag in vijf workshops. Ze rouleren elke 50 minuten en maken onder andere live radio, live televisie, zitten in de nieuwsredactie, maken een magazine of journaal en doen straatinterviews.

De workshops dragen bij aan het ontwikkelen van de zogenaamde “21ste eeuw vaardigheden”. Gedurende de uitzending zijn alle verrichtingen live te volgen op tv kanaal 41 (Ziggo) in de regio Haaglanden, via FM 107.2/ FM107.9 en uiteraard via live TV streaming (www.midvliet.nl).
Vrijdag 6 november is basisschool de Dijsselbloem uit Voorburg aan de beurt en zullen zij onder de naam ‘D FM’ vier uur lang de uitzending verzorgen.
Vrijdag 20 november is de beurt aan de Nutsschool (NUTS FM) in Wassenaar.

Midvliet is te ontvangen op:
Radio: ether FM 107.2 en 107.9 MHz – Ziggo FM 92.9 en (1)916 digitaal / tv via kanaal 41 digitaal, kanaal 45 analoog en radio/tv via www.midvliet.nl.

Tags

OpleidingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top