Skip to content

De kracht van verbinding: interreligieuze dialoog bij de Vrijzinnigen NPB Wassenaar

30 oktober 20152 minute read

Wassenaar – Het jaarthema van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar is ‘verbinding’. Het streven naar verbinding staat steeds meer onder druk in onze wereld. Er treedt een toenemende verbrokkeling op onder andere door radicalisering die onder de vlag van het geloof plaats vindt. Religies vinden elkaar niet meer in hun betrokkenheid op de mensen en de wereld, maar vallen uiteen in radicale facties die elkaar op allerlei manieren naar het leven staan.

Juist daarom stelt de NPB Wassenaar dit jaar de kracht van verbinding centraal. Het is juist nu van belang om plaatsen te vormen, waar mensen met verschillende geloofsovertuigingen elkaar kunnen ontmoeten. Daarbij gaat het er niet om de eigenheid op te geven, maar om op een open manier kennis te nemen van elkaars traditie en met elkaar in gesprek te gaan.

Op dinsdag 10 november organiseert de NPB een interreligieuze ontmoeting tussen Judith Frishman, bijzonder hoogleraar aan de Leidse Universiteit in de geschiedenis van de relatie tussen jodendom en christendom in de nieuwe tijd en Laila al-Zwaini, arabiste en juriste; zij is gespecialiseerd in thema’s als sharia, rechtsontwikkeling en (islamitische) vrouwenrechten.

Het interreligieus gesprek begint om 20.00 uur in het gebouw van de Vrijzinnigen NPB Wassenaar aan de Lange Kerkdam 46. Voor deze lezing wordt een bijdrage gevraagd van 5 euro.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top