Skip to content

Wilde Ganzen steunt Run for Rio

1 november 20153 minute read

Wassenaar – Al ruim 25 jaar ondersteunt de Wassenaarse Stichting Run for Rio projecten met kansarme kinderen. Sinds begin 2015 is Run for Rio bezig een nieuw project op te zetten in samenwerking met de Stichting Macheo in Kenia. Onlangs is de samenwerking met de Wilde Ganzen voor dit project goedgekeurd en kunnen de acties beginnen.

Stichting Macheo Kenia
De stichting Macheo in Kenia helpt in 2015 ongeveer 13.000 primary school kinderen met pap en 8.000 kinderen met een lunch in de sloppenwijk Kiandutu van de stad Thika. Deze stad ligt ongeveer 40 km ten noordoosten van Nairobi. Het doel hiervan is om de kinderen te motiveren naar school te komen en ook hun school af te maken. Hiermee worden betere kansen gecreëerd voor deze kinderen in de toekomst. Macheo doet dit in 20 overheids basisscholen en richt zich daarbij in samenwerking met de Keniaanse overheid, op de meest kwetsbare kinderen in de Keniaanse maatschappij. Een kindvriendelijke omgeving op school blijft vaak een uitdaging.

Het tekort aan bureaus (vandaar het deskproject dat Run for Rio dit voorjaar heeft ondersteund), klaslokalen en toiletblokken is vaak ontmoedigend. In de Kianjau Primary School is de situatie schrijnend en beneden de maat. Vooral is daar een groot tekort aan toiletten, maar ook is de situatie verre van hygiënisch. Deze school ligt midden in de sloppenwijk Kiandutu. Er zijn grote uitdagingen voor de school, de leraren, de ouders en de overheid om de situatie te verbeteren. Er zijn door hen al diverse projecten gedaan. Nu gaan Macheo en Run for Rio in samenwerking met de Wilde Ganzen proberen het verschil te maken voor deze school door nieuwe toiletblokken te bouwen voor de ongeveer 1000 leerlingen van de school. Daarnaast start bij de bouw van de toiletten ook een project om de ouders, leraren en kinderen te trainen de toiletten goed te gebruiken en de hygiëne te verbeteren. Deze trainingen zullen worden gegeven door de ‘Thika East District public Health Officer’. Daarbij zullen de betrokken ouders, leraren en kinderen worden aangemoedigd hun verworven kennis te delen met andere bewoners van hun leefgemeenschap.

Run for Rio heeft al een aantal eenmalige en structurele acties op stapel staan om de benodigde fondsen te werven die de Wilde Ganzen dan met 50% gaat verhogen. Daarvoor is het belangrijk dat de gelden ten behoeve van dit project rechtstreeks naar de Wilde Ganzen gaan.

Uw steun blijft nodig!
Onze projecten kunt u financieel steunen. Geldelijk kunt u bijdragen Door giften, donaties, nalatenschap of schenking op INGBank NL21INGB0000193157 of Rabobank NL57RABO00368010724 t.n.v. stichting Run for Rio te Wassenaar. Het nummer van Wilde Ganzen is NL53INGB0000040000, onder vermelding van stichting Run for Rio. Bij voorbaat dank voor uw gift.

Tags

Run for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top