Skip to content

Blauw-Zwart laat zich aftroeven

2 november 20153 minute read

Wassenaar – Het moest een keer gebeuren: de hoofdmacht van Blauw-Zwart heeft z’n eerste nederlaag van het seizoen te pakken. Afgelopen zaterdag liep Blauw-Zwart tegen een verdiende 1-3 nederlaag tegen Boshuizen aan. En dat gebeurde nog wel thuis, op het Wassenaarse sportpark De Schulpwei.

De ploeg van hoofdsponsor UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen trad in de vertrouwde, sterkste opstelling aan, maar liet zich na een hoopvolle korte beginfase hopeloos aftroeven door een getruukte Leidse ploeg, die alles op één kaart zette: het technisch vernuft en de grote acteertalenten van hun aanvoerder Armond Dzulakian. Voeg daar een Boshuizen-verdediging aan toe die zich op alle manieren in alle banen van alle schoten van Blauw-Zwartkant stortte en je krijgt een wedstrijd die snel ofwel uit de hand kan lopen als op een verlies kan uitdraaien.

Scheidsrechter van dienst, de heer Roest, moet met een ontevreden gevoel op zijn motorfiets naar huis zijn gestapt. Hij vond dat de Blauw-Zwartspelers teveel praatten en dat is tegenwoordig erger dan tegenstanders die een Blauw-Zwartspeler een aantal keren midscheeps onder de grond ramden. Gevolg: niet zien van en dus niet fluiten voor de overtredingen, maar wel gele kaarten uitdelen voor praten. Dat leverde Wassenaarder Stuart Hooymans zelfs kort voor tijd heenzending (de rode kaart) op.

Het was dus een complete sofmiddag voor de Blauw-Zwartploeg van trainer Jos van der Helm. Maar elke medaille heeft zijn keerzijde: ook de twee medekoplopers Haagse Hout en Roodenburg (de gehele top drie dus van deze vierde klasse) leed smadelijke nederlagen!

Over het niveau van de wedstrijd valt weinig positiefs te zeggen. Zoals gezegd begon Blauw-Zwart goed, maar het begon ook, bijna een gewoonte zou je zeggen, met het missen van kansen. Een de bekende wetmatigheid is dat de tegenstander de goal dan wèl maakt, weliswaar een goal in de 17 minuut met een onwelriekende buitenspellucht, maar er ging een collectief verdedigend foutenfestival van Blauw-Zwartzijde aan vooraf.

De Wassenaarse supporters konden slechts hopen op een betere tweede helft. Maar die vertoonde vervolgens alleen maar weer gemiste Blauw-Zwartkansen en rommelig Wassenaars spel. Gelukkig kon men langs de lijn even opveren toen aanvoerder Guy van Vliet zich rond de 70e wedstrijdminuut zo kwaad had gemaakt over een gele kaart (zelfs de aanvoerder mocht niet praten tegen de scheidsrechter) dat hij scherp doorging op de rechtervleugel, mooi voorzette en de overigens weinig zichtbare spits Adrian Koziel de kans gaf op de gelijkmaker (1-1). Zeer kort daarna miste Guy van Vliet namens de jongens van UTS Abbink Logistiek & en UTS Van der Geest Verhuizingen op drie centimeter na de 2-1 voorsprong.

En juist, alweer die wetmatigheid! Een fraaie spetter van de Leidse aanvoerder dreigde door een meegekomen aanvaller van Boshuizen te worden ingeschoten, maar deze speler werd door een Blauw-Zwartverdediger aan de arm getrokken. Een terechte penalty was het gevolg (1-2). En de scheidsrechter trapte kort daarna in een fraaie buiteling van de Leidse aanvoerder, annex Falstaff-vertolker en gaf Boshuizen zodoende uit een penalty de 1-3 cadeau. De Leidse tuimelaar had zojuist de laatste van de ongeveer twintig minuten die hij gedurende de wedstrijd op de grond had gelegen na vermeende aanslagen achter de rug. Blauw-Zwart liet zich daarmee dit weekeinde wel heel erg de Leidse kaas van het brood eten!

Tags

BlauwZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top