Skip to content

Start karatelessen Snel en Lenig een succes

2 november 20153 minute read

Wassenaar – Sportvereniging Snel en Lenig is dit najaar gestart met Karate Do lessen (Shotokan stijl) in Wassenaar! Karate is bij vele nog steeds erg populair, en is geschikt voor iedereen, voor jong en oud. Gezien de opkomst in een maand tijd voorziet deze sport in een behoefte ook onder de expats.

Naast het leren van de karate technieken gaat het bij karate ook om respect (leerlingen onderling en naar de leraar), discipline, regels, beheersing, controle (over de technieken) doorzettings- en uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en snelheid. De lessen bij Snel en Lenig worden gegeven door Antonio Vonk. Hij beoefend al 18 jaar Budosporten, waarvan bijna 14 jaar Shotokan Karate-do. Naast dat hij lesgeeft traint hij zelf ook en volgt hij op dit moment de officiële lerarenopleiding bij de Karate-Do Bond Nederland.

Antonio geeft karatelessen op een traditionele manier. Dit houdt o.a. in dat voor- tijdens- en na de les aandacht wordt besteed aan eeuwenoude Japanse etiquette en gewoontes die de oude Grootmeesters, die vele karateka’s over de hele wereld vandaag de dag nog steeds hanteren. Voorbeelden hiervan zijn de (korte) begroetingsceremonie vlak voor en na elke les, het gebruik van de Japanse benamingen en begrippen, het leren tellen in het Japans. Na verloop van tijd leren de leerlingen zelf ook een klein beetje Japans!

De inhoud van de karatelessen bestaan uit drie thema’s; basistechnieken (stoten, trappen en verdedigingen), kata (denkbeeldig gevecht met een of meerdere tegenstanders) en het kumite (het gevecht/sparren met een partner). Bij het kumite is veel controle, beheersing en concentratie vereist om ongelukjes en blessures te voorkomen. De leraar ziet er dan ook op toe dat iedere leerling de karate regels, controle, beheersing en concentratie ten alle tijden toepast.

Bij Sportvereniging Snel en Lenig worden de karate technieken op een leuke maar toch ook wel serieuze wijze aan de leerlingen overgebracht, waar naast de karate technieken ook aandacht wordt besteed aan het opbouwen van conditie, concentratie, wekken van (zelf)vertrouwen en wederzijds respect van en naar elkaar.
Wil jij in een leuke, ontspannen en gemoedelijke sfeer karate leren? Wil jij jezelf leren verdedigen? Wil jij meer zelfvertrouwen krijgen? Kom dan eens gratis 2 proeflessen mee draaien, en ervaar zelf wat Karate Do is. De lessen worden op dinsdag van 18:00-19:15 uur gegeven in de gymzaal van Basisschool St. Jan Baptist, Anemonenweg 17 in Wassenaar. Meer informatie bij info@snelenlenig.nl.

English
We also welcome our expats. The lessons are given partly in English, because some of the karateka’s are Expats. Come and try karate. Two lessons for free. Please mail us if you need extra information.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top