Skip to content

Word Vrijwilliger! Week 45 2015

2 november 20153 minute read

Wassenaar – Er zijn talloze reden waarom mensen kiezen voor vrijwilligerswerk. Je wilt iets nuttigs doen, iets voor anderen beteken, sociale contacten opdoen, een gat in je CV voorkomen enz. enz. Vrijwilligers zijn onmisbare krachten in onze samenleving. Zonder hen zouden talloze zaken niet tot stand komen, worden minder activiteiten georganiseerd, is er minder zorg voor mens, dier en natuur, zou veel cultureel erfgoed verloren gaan en nog veel meer. Welke vrijwilliger schuilt in jou?

Bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar tref je steeds zo’n 100 openstaande vacatures in het vrijwilligerswerk in Wassenaar en omgeving. Kom vrijblijvend langs voor een oriëntatie.

Een greep uit het aanbod:
* Thuisadministratie-vrijwilligers (vacaturecode B 080): Ben je goed in (financiële) administratie, kun je goed communiceren en coachen en beheers je de Nederlandse taal? Bied ondersteuning, kennis en praktische hulp aan mensen die tijdelijk niet in staat zijn zelf hun administratie bij te houden. Je maakt voor hen een wereld van verschil.
* Juridisch medewerker Vreemdelingenrecht (vacaturecode B 081): Ben je begaan met vluchtelingen en heb je een juridische achtergrond? Ondersteun vluchtelingen met een verblijfsstatus met het invullen van formulieren op het terrein van sociale zaken, belastingen, zorg e.d.
* Vrijwilliger voor begeleiding ouderen (vacaturecode A 070): Voorkom eenzaamheid bij oudere bewoners van de Stichting Zomerland: Ga op bezoek, maak een praatje, ga een stukje wandelen, lees voor, doe een boodschapje of kijk samen tv. Daar wordt iedereen blij van. Zelfstandig te plannen.

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij VCW in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl.Vraag naar de vacaturemappen bij de bibliotheek of het gemeentehuis.

Vrijwilligers(organisaties) opgelet!
NLdoet op 11 en 12 maart 2016

Elke maatschappelijke organisatie kent het: klussen en activiteiten die belangrijk zijn, maar waar niet genoeg vrijwilligers voor zijn. Opknappen van een gebouw, repareren van spelmateriaal, zomerklaar maken van een (moes)tuin, een spelmiddag met bewoners enz. enz. Daarvoor is NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land, een initiatief van het Oranje Fonds.
– Organisaties bieden een klus aan die in maximaal 2 dagen te klaren is in de actieperiode.
– Vrijwilligers reserveren vast hun inzet op een of beide dagen.
Organisaties kunnen speciale draaiboeken aanvragen om de organisatie van de klus te vergemakkelijken. Ook kunnen zij onder voorwaarden een financiële bijdrage krijgen bij het Oranje Fonds tot uiterlijk 25 januari 2016 (op=op!). Kijk op www.nldoet.nl voor meer informatie.

Tags

VCWVrijwilligerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top