Skip to content

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Wassenaar maakt laatste ronde samen met de wethouder

4 november 20152 minute read

Wassenaar – Na 46 jaar invulling gegeven te hebben aan het jeugd- en jongerenwerk in Wassenaar is de SJW per 1 november gestopt met haar werkzaamheden. Dit betekent dat de activiteiten die eerst vanuit de Ter Weerboerderij georganiseerd werden en later vanuit het vernieuwde jongerengebouw aan Mansveltkade beëindigd zijn. Met verschillende formules zoals het tienercentrum Steps, het jongerencafé The Break, de feestzaal The Future, SJW Boxing, sport op straat, het festival Hurricane en de ambulante rondes werd contact gelegd en gehouden met de jongeren van Wassenaar.

Afgelopen donderdagavond is de laatste ronde gemaakt langs bekende hangplekken in Wassenaar . Wethouder Inge Zweers – De Jong was door voorzitter SJW Bas van Staalduinen uitgenodigd om samen met de wijkmanager en een van de jeugdwerkers en heeft met diverse jongeren kunnen spreken. De ronde maakte duidelijk dat de jongeren staan te springen om de voetbalkooi en graag ergens in Wassenaar zouden willen kunnen poolbiljarten. De wethouder kon melden dat de voetbalkooi er gaat komen, maar dat alleen nog de juiste plek gevonden moest worden. Een aantal locaties is ter plaatse met de jongeren doorgenomen. Het poolbiljarten neemt de wethouder als aandachtspunt mee. De gelegenheid werd ook aangegrepen om een flyer uit te delen met informatie over waar jongeren vanaf nu met bepaalde vraagstukken terecht kunnen.

Achtergrond
Sinds 1 oktober 1969 heeft de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Wassenaar (SJW) invulling gegeven aan het jongerenwerk in Wassenaar. In het kader van de nieuwe jeugdwet heeft de gemeente Wassenaar besloten om in 2016 een nieuwe invulling te geven aan deze taak. Hierbij wordt het jongerenwerk door de gemeente opnieuw aanbesteed. Doordat de SJW volledig afhankelijk was van de subsidie van de gemeente en deze gekort werd, is het voor de SJW zelf helaas niet meer mogelijk om aan deze aanbesteding mee te doen.

Tags

JongerenSJWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top