Skip to content

Wordt onze Haagse ooievaar de Nationale vogel van Nederland?

5 november 201541 second read

Wassenaar – Vrijwel alle landen in de wereld hebben een Nationale Vogel. Alleen Nederland nog niet. Het radioprogramma Vroege vogels vindt dat daarin verandering moet komen. Daarom organiseert zij, samen met Vogelbescherming Nederland een verkiezing.

Er zijn 10 vogels waarop u kun stemmen: blauwe reiger, boerenzwaluw, grutto, kievit, koolmees, merel, ooievaar, roodborst, en ijsvogel. Als Hagenaar stemt u natuurlijk op het symbool van onze stad. Het gaat weer goed met de ooievaar in ons land: rond 1970 waren er nog maar 5 paartjes ooievaar, nu zijn er weer bijna 1000 paren.
In Den Haag en omgeving zijn er een tiental nesten, waar bijna elk jaar jongen worden geboren. Sommige oude ooievaars trekken niet weg in de winter en zijn dan te zien in de weilanden aan de rand van Den Haag.

Stem tot half november via vroegevogels.vara.nl/Nationale-Vogel.1134.0.html

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top