Skip to content

Burgemeester feliciteert 60-jarig bruidspaar De Vries-van Rinsum

8 november 20152 minute read

Wassenaar – Op dinsdag 10 november bezoekt burgemeester Jan Hoekema het bruidspaar De Vries-van Rinsum om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Het bezoek aan het echtpaar is om 14.30 uur in Verpleeghuis Duinstede aan de Deijlerweg 208, waar de heer De Vries op dit moment verblijft.

Mevrouw Van Rinsum is geboren in Nederlands-Indië en kwam na de oorlog naar Nederland. De heer De Vries is geboren in Groningen. Gosse en Catharina leerden elkaar kennen in 1949 op het Lyceum in Enschede. Zij trouwden in 1955 en kwamen in 1972 in Wassenaar wonen.

Als een van de eersten betrokken zij het Van Polanenpark, destijds een grootschalig nieuwbouwproject. De heer De Vries heeft zich actief ingezet voor het gemeenschappelijk belang van de huurders, was eerst voorzitter van de Bridge Club en daarna voorzitter van de wijkvereniging Groot Deyleroord. Hij stak veel energie in het omzetten van de voormalige kleuterschool in een gezellig buurtcentrum. Na zijn pensionering was hij vrijwilliger op de BIJ-bus. Als dierenarts bij de Stichting Gezondheidsdienst voor Dieren was het zijn taak de bestrijding en preventie van besmettelijke veeziekten landelijk te organiseren. Hiervoor werd hij geridderd in de orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Van Rinsum heeft ook veel gedaan op maatschappelijk gebied. Zij was lid van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen en werd benaderd om Burenhulp te organiseren. Zo kwam zij in de Vrouwenraad, een overkoepelende landelijke organisatie van alle damesverenigingen en clubs, afdeling Wassenaar. Later heeft zij zich als bestuurslid van de Afdeling Sociaal Contact Wassenaar ingezet voor het sociale welzijn van de Wassenaarse burger.

Tags

BruidspaarBurgemeesterWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top