Skip to content

Lezing en Documentaire Hendrik Willem Mesdag

9 november 20152 minute read

Wassenaar – Ter gelegenheid van het Mesdagjaar vertoont Filmhuis Wassenaar dinsdagmiddag 24 november de nieuwe documentaire Zeeschilder van de Haagse School (‘52 min 2015 NL), geregisseerd door Robin Lutz. Deze prachtige documentaire is in opdracht van Panorama Mesdag gemaakt en zal speciaal voor deze gelegenheid worden ingeleid door Mesdagexpert Geert Jan van Vliet, medewerker bij Panorama Mesdag en filmoperateur bij Filmhuis Wassenaar, d.m.v. een interessante lezing. Voor het eerst in deze vorm met historisch beeldmateriaal op groot doek!

Hendrik Willem Mesdag was een vooraanstaand schilder van de Haagse School. Aanvankelijk was hij zakenman, maar op 35-jarige leeftijd besloot hij zich volledig aan de schilderkunst te wijden en specialiseerde hij zich als zeeschilder. Zijn beroemde Panorama van Scheveningen bevindt zich nog steeds in de Zeestraat, vlakbij het museum met de Mesdagcollectie.

Dit jaar viert Den Haag 100 jaar cultureel nalatenschap van Hendrik Willem Mesdag (1831-1915). Eind 19e eeuw heeft Mesdag Den Haag (inter)nationaal op de culturele kaart gezet. Naast zeeschilder was Mesdag ook ondernemer, verzamelaar, organisator, mecenas en een belangrijke inspirator voor veel Haagse Schoolschilders. Sindsdien zijn Mesdag en de stad Den Haag onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Bezoekers van de lezing krijgen een voucher voor een gratis kopje koffie bij het bezoek aan Panorama Mesdag.

Locatie: Bibliotheek Wassenaar, Langstraat 40, 2242 KM Wassenaar
Datum: Dinsdag 24 november 2015
Aanvang: 14.00 uur
Toegang: Leden: € 8,00 / Niet-Leden € 10,00
Kaarten kunt u bestellen via www.obvw.nl
Voor informatie kunt u bellen 070-5113397

Tags

OBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top