Skip to content

Balletafdeling van Snel en Lenig

10 november 20152 minute read

Wassenaar – Sportvereniging Snel & Lenig startte in 1971, als eerste een afdeling ballet, in Wassenaar. Een afdeling die voorzichtig begon en al snel doorgroeide tot een volwaardige balletschool. Dankzij de inzet van de vereniging, die zeer vakbekwame balletdocenten aantrok voor deze afdeling.

Dansen is zo oud als de mensheid zelve. Een vermaak voor arm en rijk, door de eeuwen heen danste men op bruiloften, rituelen en mythologische voorstellingen. De passen zijn nu nog terug te vinden in onze dansstijlen. Ballet is de Klassieke westerse theaterdans. In 1462 vind men de eerste geschriften over danstechniek door Domenico di Piacenza. Ballet komt van het Italiaanse woord Ballare wat dansen betekent.

De lessen bij de Dansstudio Wassenaar, afdeling van Snel en Lenig worden gegeven door Zaddik Francis. De balletlessen worden in de eerste groep spelenderwijs gegeven met veel ruimte voor de fantasie van het kind. In de daar opvolgende groepen groeit de moeilijkheidsgraad. Wat makkelijk lijkt bij klassiek ballet, blijkt in de praktijk juist héél moeilijk te zijn. Van groep 1 tot en met de oudere leerlingen wordt er trapsgewijs alle danspassen, sprongen, adagio’s en diverse danstechnieken aangeleerd. Daarbij komen ook acteerlessen en muziekbegrip naar voren. Wij proberen elke leerling zo breed mogelijk pakket aan kennis mee te geven, maar vooral een tijd om nooit meer te vergeten!!!

Ballet is een leuke manier om de hersenen en motoriek te verscherpen.

Dansen, dus ook ballet, is leuk en dat moet ook zo blijven. Uit de verschillende dansprogramma op TV is al gebleken hoe belangrijk ballet is binnen alle andere vormen van dans. Naast inzet en discipline kom je met ballet verder met dansen. Bovendien hoe mooi is het als je bij een uitvoering een staande ovatie krijgt van het publiek voor de onwijs mooie voorstelling, de beloning voor al jouw inzet. Aan het einde van het schooljaar is er weer zo’n uitvoering.

De balletlessen starten voor kinderen vanaf 4 jaar voor jongens en meisjes. Daar word nog spelenderwijs les gegeven met de nadruk op leren luisteren en veel aandacht voor de motoriek van het kind.
Groep twee is voor 6-8 jarigen.
Groep drie, 9-12 jarigen.
Groep vier, vanaf 13 jaar.

Naast ballet wordt ook Modern Dance gedoceerd door Zaddik.

informatie
Meer weten? Kom eens langs en doe mee, de lessen worden gegeven op dinsdagmiddag in de gymzaal bij de Den Deijlschool. Meer informatie kijk op onze website www.snelenlenig.nl of mail dans@snelenlenig.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top