Skip to content

Mooi liefdesverhaal over Leo Vromen en zijn vrouw

11 november 20153 minute read

Wassenaar – Het boek Hoe Mooi Alles over het leven en de grote liefde van Leo Vroman is nu ook in toneelvorm te zien. Kees Hulst en Esther Scheldwacht spelen een toneelversie van het boek. Vooraf kunt u een inleiding op het stuk bijwonen door regisseur Léon van der Sanden. De inleiding is gratis toegankelijk en voor de voorstelling zijn er nog een dertigtal kaarten beschikbaar. Ze zijn te koop via www.warenar.nl en ook ’s avonds aan de zaal op de Kerkstraat 75 in Wassenaar. Het optreden begint om 20.15 uur.

Het boek Hoe mooi alles van Mirjam van Hengel is een onweerstaanbaar liefdesverhaal. De woorden zijn ontleend aan een gedicht van Leo Vroman (1915-2013). In 2015 zou Leo Vroman 100 jaar geworden zijn. Geen mooiere hommage aan hem in dit Leo Vroman-jaar dan Hoe mooi alles op het toneel.

De dichter/bioloog Leo Vroman en zijn latere vrouw Tineke Sanders worden vlak voor de Tweede Wereldoorlog verliefd op elkaar. Leo vlucht net op tijd het land uit om in Indonesië in de Japanse kampen terecht te komen. Deze overleeft hij ternauwernood, vooral dankzij zijn onafgebroken liefde voor Tineke. Tineke, het meisje waarvan hij jarenlang niet wist of ze nog leefde, net zoals zij onwetend was over zijn lot. Wanneer ze elkaar na zeven jaar terug zien, is hun liefde nog steeds even sterk en trouwen ze de volgende dag. Ze leefden nog lang en gelukkig…Dat wil zeggen nog ruim 66 jaar samen, in een zeldzaam harmonische, bijna symbiotische liefde.

In de toneelversie van Hoe mooi alles is dit dramatische en ontroerende verhaal in een schitterend lichte stijl beschreven. De poëzie van Leo Vroman komt natuurlijk ook aan bod, alsmede zijn tekentalent en zijn bijzondere werk als bioloog. Toneelbewerking en regie zijn in handen van Léon van der Sanden. De gedroomde rolbezetting bestaat uit Kees Hulst en Esther Scheldwacht.
De dichter/bioloog Leo Vroman en zijn latere vrouw Tineke Sanders worden vlak voor de Tweede Wereldoorlog verliefd op elkaar. Leo vlucht net op tijd het land uit om in Indonesië in de Japanse kampen terecht te komen. Deze overleeft hij ternauwernood, vooral dankzij zijn onafgebroken liefde voor Tineke. Wanneer ze elkaar na zeven jaar terug zien, is hun liefde nog steeds even sterk en trouwen ze de volgende dag. Ze leefden nog lang en gelukkig…

Het boek Hoe mooi alles van Mirjam van Hengel is een onweerstaanbaar liefdesverhaal. De woorden zijn ontleend aan een gedicht van Leo Vroman (1915-2013). In de toneelversie is dit ontroerende verhaal in lichte stijl beschreven. De poëzie van Leo Vroman komt aan bod, alsmede zijn tekentalent en zijn bijzondere werk als bioloog.

regie Léon van der Sanden
met Kees Hulst en Esther Scheldwacht

INLEIDING om 19.30 uur door regisseur Léon van der Sanden

Kaartverkoop
U kunt genieten van een mooie toneelavond op vrijdag 20 november in Theater Warenar. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 22,50 en u kunt ze reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van Theater Warenar.

Tags

WarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top