Skip to content

Interculturele relaties in Den Haag

12 november 20152 minute read

Wassenaar – Op 26 november is de heer W.J.E. Jansen, docent aan de Haagse Hogeschool, te gast in de Koorruïne van de Dorpskerk in Wassenaar. Het duurt niet lang meer of de meerderheid van de Haagse bevolking is allochtoon. Wat betekent dat voor de verhoudingen in deze stad die zich graag presenteert als internationale stad van Recht en Vrede? Moeten we de ‘super diversiteit’ van de Residentie omarmen zoals de burgemeester dat graag ziet, of is er voornamelijk reden tot zorg? Nog geen jaar geleden werd Den Haag tot Jihad City gedoopt en wapperden enkele vlaggen van IS in de Schilderswijk. Er reisden uit Den Haag relatief de meeste jihad- strijders af naar Syrië.

Vanavond gaan we in op deze en andere uitdagingen.

dhr W.J.E. Jansen is docent aan de Haagse Hogeschool, faculteit Sociaal Werk&Educatie. Hij spreekt tijdens en na de lessen veel met jongeren over hoe zij tegen de recente ontwikkelingen aankijken. Van 2009 tot 2014 was hij samen met zijn vrouw en kinderen uitgezonden naar Kenia voor ICCO en Kerk in Actie. Hij verzorgde in Kenia lessen over christen-moslim relaties aan studenten uit de hele Sub-Sahara regio. Graag deelt hij met u zijn ervaringen over die interculturele relaties in de praktijk van Nairobi en wat hij daarvan leerde met betrekking tot zijn werk in Den Haag.

De avond start om 20.15 uur en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen. Opgave : Marianne Karman, telefoon 070-5115705 (na 17.00 uur).

E-mailadres: mkarman@pkn-wassenaar.nl of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top