Skip to content

SAMBANOVO 15 november bij Jazz Sociëteit Wassenaar

12 november 20152 minute read

Wassenaar – De muziek van Brazilie heeft sinds het ontstaan van de Bossa Nova in de jaren ’60 van de vorige eeuw een enorme impact gehad op Jazz muziek. Daarom fêteren wij u op zondagmiddag 15 november op een subtropisch feestje met SAMBANOVO! De band onder leiding van de braziliaanse gitarist/zanger Rogério Bicudo komt met een elegante mix van Bossa Nova, Samba Batucada en Choro, in een fris jasje gestoken en op meesterlijke wijze vertolkt.

In Rio de Janeiro nam hij in 2012 zijn succesvolle album ‘SAMBANOVO’ uit. De composities, veelal gebaseerd op de poëtische teksten van zijn vriend schrijver/dichter/kunstenaar Renato Fialho, zijn diep geworteld in de Samba, Bossa Nova en Choro. De bijdragen van onder anderen zangeres Lilian Viera (Zuco 106) en drummer Marcio Bahia (Hermeto Pascoal) maken dit album tot een geslaagd, succesvol project dat in brede kringen zeer enthousiast is ontvangen.

In de groep SAMBANOVO werkt Bicudo samen met een geweldige, u welbekende ritmesectie. Pianist Karel Boehlee -bekend van zijn jarenlange samenwerking met Toots Thielemans en Toon Roos- geeft Bicudo het juiste harmonische tegenwicht met zijn intelligente en immer bedachtzame begeleiding. Bassist Theo de Jong en drummer Franc auf dem Brinke zorgen op meesterlijke wijze voor het Braziliaanse briesje!

Voor online tickets en alle verdere informatie kunt u terecht op de website: www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top