Skip to content

Tentoonstelling “Voor de Camera”

13 november 20152 minute read

Wassenaar – Graag nodigen wij u uit voor de opening van deze tentoonstelling over portretfotografie, met de fotograaf in de rol van verteller, documentairemaker of regisseur. Met werk van Gerrit Schreurs, Eric Kampherbeek, Jan Stegeman en Susanne Middelberg. Vrijdag 27 november 2015 om 17.00 uur in Raadhuis De Paauw opening door burgemeester Jan Hoekema.

De fotografen laten het portret zien vanuit verschillende invalshoeken. Die keuze is niet altijd voor de hand liggend; in hoeverre heeft de geportretteerde wat te zeggen en onder welke omstandigheden is het portret tot stand gekomen?

Eric Kampherbeek introduceert zichzelf niet voor niets als visual storyteller, met zijn documentaire beeldverhalen probeert hij een inkijk te geven in andere werelden en culturen. Het werk van Gerrit Schreurs kenmerkt zich door zorgvuldig samengestelde composities. Jan Stegeman registreert wat hij op zijn verre reizen voor onder andere Novib en Unicef tegenkwam. Susanne Middelberg zoekt naar wat haar in mensen raakt. Zij toont de mens in openheid, kwetsbaarheid en liefde.

Locatie tentoonstelling
Voor de Camera: 28 november 2015 t/m 17 januari 2016
Openingstijden: donderdag t/m zondag 12.00-16.00 uur
Adres: Raadhuislaan 22 | 2242 CP Wassenaar
Informatie: Helene van ‘t Hoen | 088 6549 208 | www.wassenaar.nl
Toegang is gratis

De tentoonstelling is tot stand gekomen met dank aan Hans Verhagen en Clownfish.

Achtergrondinformatie
www.erickampherbeek.nl
www.gerritschreurs.com
www.kunstgroepwassenaar.nl/leden/66-jan-stegeman
www.susannemiddelberg.nl

De Paauw, dit voormalig zomerpaleis van Prins Frederik in Wassenaar is de gloedvolle locatie voor een breed cultureel aanbod. Makkelijk bereikbaar en open voor publiek van alle leeftijden biedt dit monument met z’n historische tuin het hele jaar een gevarieerd programma.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top