Skip to content

Lucie Heins mantelzorger van het jaar

15 november 20152 minute read

Wassenaar – ,,Zij is eigenlijk een beetje mantelzorger voor andere mantelzorgers.’’ Dat zei wethouder Bert Doorn vrijdag over Lucie Heins, die toen de eer te beurt viel Mantelzorger van het Jaar te zijn in de gemeente Wassenaar. Lucie Heins deinst er niet voor terug om in politiek Den Haag haar zegje te doen over wat er schort aan het beleid. Zo klaagde zij daar haar nood over de zogeheten mantelzorgboete, waardoor oudere mensen met een inwonend kind minder uitkering krijgen.

Wethouder Doorn zei het in zijn toespraak wat diplomatieker: ,,Ze zoekt naar oplossingen en verbeteringen en weet daarvoor ook de politiek te bereiken.’’ Hij memoreerde dat het de tweede keer dit jaar is dat het gemeentebestuur Lucie Heins in het zonnetje zet. In april reikte burgemeester Jan Hoekema aan haar de legpenning uit van de gemeente Wassenaar. Dat was voor een breed scala aan verdiensten. Wethouder Doorn noemde niet alleen de columns die ze schreef voor plaatselijke media, maar ook de verhalen over de zorg voor haar inmiddels overleden man, de zorg voor haar zoon en de steun die zij is voor een hoogbejaarde buurvrouw en voor een gehandicapte vriendin.

Lucie Heins zei na afloop dat zij nog steeds veel zin heeft in schrijven en dat ze hoopt ooit nog eens de tijd te vinden om aan een boek te beginnen.

Het uitreiken van het mantelzorgbeeldje in het Cultureel Centrum in Voorschoten was het sluitstuk van de Dag voor de Mantelzorg, zoals die was georganiseerd door de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar en de evenknie van deze organisatie in Voorschoten.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top