Skip to content

Accordeonorkest D.V.S. jubileert met medewerking van The New Voices

16 november 20153 minute read

Wassenaar – Dit jaar viert het Wassenaarse accordeonorkest “Door Vriendschap Sterk” (kortweg D.V.S.) de mijlpaal van het 70 jarig bestaan. Een respectabele leeftijd voor een amateurorkest. Maar wel een nog springlevende vereniging met enthousiaste leden, die graag met elkaar mooie muziek ten gehore willen brengen. Natuurlijk met de bedoeling dat ook de toehoorders daarvan genieten. Behalve frequente optredens in o.a. verzorgingshuizen, is er binnenkort weer het jaarconcert, gewoontegetrouw in theater De Warenar. Deze keer in de grote zaal en dat belooft iets bijzonders te worden.

Er is gekozen voor een gevarieerd en geheel nieuw repertoire. Van licht klassiek tot een temperamentvolle Spaanse wals en van Ouverture tot Boogie. Onder leiding van de begin 2014 aangetreden nieuwe dirigent werd hard gestudeerd op vooral de muzikale voordracht achter de noten. De muzikanten spelen van fluisterzacht en lieflijk tot stevig en kordaat. Met name de muziekstukken die er qua notenbeeld ogenschijnlijk redelijk speelbaar uitzien, vergen vaak extra nauwkeurigheid bij het instuderen. En dat is precies waar deze dirigent veel aandacht voor heeft.

Première
Een bijzonder element is de uitvoering van een speciaal gearrangeerd muziekstuk. Het betreft eigenlijk twee aparte, licht klassieke muziekwerken van verschillende componisten. Beide composities zijn naadloos aan elkaar gesmeed tot één groter geheel. De muziek geeft de sfeer van een idyllische, rustgevende kloostertuin met de geluiden die daar zijn waar te nemen. Deze melodieuze en toegankelijke muziek wordt des te mooier door het toevoegen van een koor. Nooit eerder werd dit arrangement voor koor en orkest uitgevoerd, dus is er sprake van een première.
D.V.S. is verheugd, dat voor dit unieke project spontaan de medewerking werd verkregen van het Wassenaarse middenkoor “The New Voices”. Een hele opgave voor het, al net zo enthousiaste, koor om dit “even” in korte tijd, maar wel driestemmig in te studeren. En dan ook nog onder leiding van een net aangetreden nieuwe dirigent. Volgt natuurlijk nog een spannend moment als beide verenigingen bij elkaar komen om alles mooi synchroon te laten verlopen.
Verder zal het koor ook een eigen aandeel hebben tijdens het concert, waar het een viertal mooie liederen ten gehore gaat brengen.
D.V.S. en The New Voices presenteren een avondvullend programma vol muziek. En natuurlijk
met een gezamenlijk slotnummer. Kortom een avond die u niet mag missen.

Zaterdag 21 november – Cultureel Centrum “De Warenar” te Wassenaar – Aanvang 20:15
Toegangsprijs: € 5,= p.p. Kaarten verkrijgbaar aan de zaal vanaf 19:30 uur.

Wilt u meespelen bij D.V.S. dan nodigen wij u graag uit eens een repetitie-avond te bezoeken en samen met de dirigent te zien welke mogelijkheden er zijn. U hoeft echt niet zeer virtuoos te zijn om al te kunnen meespelen. De repetitie-avonden zijn behalve leerzaam ook gezellig. Bestuur en dirigent zien met belangstelling uit naar uw reactie. (tel.nr. dirigent: 0528 – 23 20 68)

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top