Skip to content

BC Wassenaar 1 wint thuis!

16 november 20152 minute read

Wassenaar – In de zevende speelweek van de competitie stonden er voor zaterdag 14 november thuiswedstrijden op het programma. Na deze thuiswedstrijd zitten de teams, gesponsord door Florein Zorg BV en Wassenaarders.nl, op de helft van het seizoen. Alle punten tellen en voor een aantal zullen de returns behoorlijk spannend gaan worden, zo ook voor het eerste team.

Marco van Leeuwen en Lawrence Panhuyzen breken de spits af met de herendubbel. De mannen van Hillegom beginnen sterk, maar onze heren konden hun eigen spel terugvinden in de tweede set. Na de eerste verloren te hebben, winnen zij de tweede. In de derde set staan Marco en Lawrence al snel voor met 11-3. De heren van Hillegom krijgen nog een poging om bij te komen maar de BCW- ers herpakken zich en slepen het eerste winstpunt voor BCW binnen. Met spanning in de benen beginnen vervolgens Mandy Akerboom en Manon Dompeling aan hun damesdubbel (Manon valt vandaag voor het eerst in bij ons). De eerste set gaat redelijk gelijk op. Toch trekken onze dames aan het langste eind en winnen de eerste set met 21-17. De tweede set wordt behoorlijk spannend maar wordt met 24-22 gewonnen. Wederom een winstpunt voor BCW. Dan tijd voor de herenenkel van Marco. Tot twee keer toe maakt hij net niet genoeg punten om de partij te winnen (20-22 en 20-22). Op naar de return! Mandy is op de tweede baan inmiddels van start met haar single. Voor Mandy een relaxte partij. Met niet zoveel tegenpunten wint zij haar single gemakkelijk. Lawrence heeft ook een gemakkelijke eerste set (21-14). De tweede set is iets lastiger maar Lawrence zet door en wint zijn partij. De andere damessingle partij mag Manon spelen. Beide sets gaan gelijk op en de beide dames zijn aan elkaar gewaagd. De dame van Hillegom maakt uiteindelijk net iets meer punten. Mandy en Marco gaan als een trein in de mix en hun spel loopt soepel. In deze partij veel mooie punten. Weer winst voor Wassenaar. Lawrence en Manon hebben net iets te sterke tegenstanders vandaag. Team 1 wint met 5-3 van Hillegom en scoort zo weer vijf punten.

Deze speelweek speelt team 2 gelijk, team 3 en 4 en 5 verliezen. De standen zijn te raadplegen op www.bcwassenaar.nl, evenals de verslagen van de wedstrijden van deze week.

Tags

BadmintonCompetitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top