Skip to content

Hans Douw 1000 keer aan de aftrap

16 november 20152 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag speelde het door café Rooie Cor gesponsorde tweede veteranenteam van Blauw-Zwart thuis tegen het eerste V-team van Voorschoten ’97. In het elftal van de gasten speelde Hans Douw (50) zijn 1000e wedstrijd voor de Voorschotenaren. Hij begon zijn voetbalcarrière in september 1975 in de D pupillen van SVLV, bij welke club hij 19 seizoenen speelde. Daarna stapte hij over naar sv Voorschoten waar hij na 3 jaar, in 1997 door een fusie over ging naar Voorschoten ’97. Daar is hij nu al 18 seizoenen actief.

Bijzonder aan zijn loopbaan is dat hij in 5 verschillende standaardteams, te weten SVLV-zaterdag en zondag 1, sv Voorschoten en Voorschoten ’97 zaterdag- en zondag 1- heeft gespeeld en gescoord. Zijn laatste wedstrijd in het eerste van Voorschoten ’97 speelde hij op 22 november 1997, waarna hij zijn kunsten in lagere elftallen ging vertonen en waarin hij bleef scoren. Zijn teller stond voor aanvang van de wedstrijd op 342.

Hans heeft al zijn wedstrijden vanaf het begin genoteerd in een schrift en daarmee komen we op zijn tweede passie, de historie van het Voorschotense voetbalgebeuren. In 2007 heeft hij het boek “De geschiedenis van het Voorschotense voetbal” uitgebracht. Een bijna 300 pagina’s tellend geschiedkundig juweeltje, waarin de voetbalhistorie van Voorschoten en de clubs die in het dorp vanaf 1902 actief waren, uitvoerig wordt beschreven. In 2014 is deel 2 verschenen.

Dankzij zijn “archief” kon Hans ook nazien hoeveel keer hij in Wassenaar tegen Blauw-Zwart heeft gespeeld. Waar je zou verwachten dat dat tientallen keren zou moeten zijn, was zijn jubileumwedstrijd pas de tweede keer dat hij op sportpark de Schulpwei zijn kunsten vertoonde. De verklaring van dat geringe aantal is dat hij bijna altijd op zaterdag heeft gespeeld en Blauw-Zwart tot voor kort een zondagclub was. Daarnaast viel Voorschoten vroeger onder de afdeling Leiden van de KNVB en Wassenaar onder de afdeling Den Haag.

Vanwege zijn jubileum werd Hans voor aanvang van de wedstrijd door Blauw-Zwart voorzitter André van Herk in bloemen gezet, terwijl de aanvoerder Kees Harberink van de Rooie Cor-boys de jubilaris een vaatje bier aanbood. Ook Voorschoten’97 voorzitter Bruno van Dunné bood bloemen aan en Voorschotens burgemeester Jeroen Staatsen was zelfs naar Wassenaar getogen voor de aftrap. De wedstrijd werd vervolgens met 5-4 gewonnen door de gasten en Hans scoorde uit een dubieuze penalty zijn 343e treffer.

Tags

BlauwZwartWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top