Skip to content

WZK Waterpolo Heren 2 nog ongeslagen!

16 november 20152 minute read

Wassenaar – Dit weekend waren er veel waterpolowedstrijden. Jongens C startte de avond met een goede wedstrijd die zij na 4 partjes winnend wisten af te sluiten. BZ&PC wist in de eerste twee partjes nog wel wat tegenstand te geven, door regelmatig te scoren. Maar de jongens C van WZK bleven rustig en bleven goed spel afleveren. Zo wist Jens Bregman in het laatste partje het doelpunt te maken waarmee ze afstand namen van de tegenstander. Een leuke wedstrijden om te zien!

Dames 1
Dames 1 speelde tegen SCOM. Vanaf minuut 1 lieten beide teams zien aan elkaar gewaagd te zijn. Beiden lieten goed en snel spel zien. Het ging over en weer. In het tweede part leek het erop dat SCOM de sterkere was doordat het wel wist te scoren. Echter lieten de dames van WZK het hier niet bij zitten en wisten Denise van Houten en Shirley Houtman de aansluitende treffers te maken, 3-3. Helaas liet WZK door zo nu en dan wat slordig spel het gelijkspel uit de handen glippen en ging SCOM er alsnog met de winst vandoor.

Heren 2
WZK Heren 2 speelde PSV 3 uit Eindhoven. Het ongeslagen WZK was op voorhand de favoriet, gezien de stand in de poule. PSV beschikte wel over een aantal zeer ervaren spelers, dus het zou geen gemakkelijke opgave worden. WZK begon lekker aan de wedstrijd. Er stond al gauw een 2-0 stand op het scorebord. Menno van Valderen scoorde een manmeer en Mark Groeneveld joeg van afstand de bal in goal. In de tweede periode vielen er veel goals. Rémon de Jong scoorde een karakteristieke bal in de korte hoek en niet veel daarna wist PSV ook op het scorebord te komen: 3-1. Hierna bouwde WZK de score uit naar 6-1. Vervolgens scoorde PSV, maar scoorde Rémon uit een manmeer na een persoonlijke fout. Hierna stokte het spel van WZK enigszins en ging PSV op zoek naar de aansluiting. Halverwege stond het 7-4. De doelpunten leken in de derde periode op, maar Bart van den Velde scoorde zijn eerste goal in de bond. Ook in de vierde periode leken de goals moeilijk te komen. Na een een-twee schoot Mark met een backhand de bal in de kruising. De overwinning leek met 9-5 wel zeker. PSV scoorde nog 9-6, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar: 10-8. Zo is WZK na 5 wedstrijden nog ongeslagen.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top