Skip to content

WZK Tri-Team start (halve) marathon-groep

17 november 20152 minute read

Wassenaar – Zondag 8 november liepen maar liefst 5 Tri-Team’ers de hele marathon tijdens de Terschellinger Berenloop. Voor deze heroïsche afstand die op een van de zwaardere parcoursen in Nederland moest worden afgelegd, hadden zij het afgelopen jaar stuk voor stuk hard getraind. De vijf hebben allemaal erg sterk gepresteerd en wisten prachtige tijden te lopen:

Peter van Iperen 3.28.40, Tineke Haitsma 3.52.35, Pieter den Edel 3.39.25, Dennis van Veen 4.09.54 en Robert van de Velde 4.09.55. De formule van een lang weekend op een prachtig eiland, de gezelligheid met elkaar en de uitdaging om deze marathon te lopen, beviel de lopers heel goed en plannen voor een nieuwe marathon volgend jaar worden inmiddels dan ook weer gemaakt. De keuze is soms lastig: er zijn zoveel marathons (stadse, natuur- en buitenlandmarathons) en hoe plan je de voorbereiding hierop in in je – vaak drukke – leven?

Misschien heb jij óók de droom om een marathon of een halve marathon te lopen? Of heb je dat al eens gedaan maar wil je er nu onder goede begeleiding voor trainen?
Per 1 december start WZK Tri-Team met een marathongroep. Deze groep wordt begeleid door Atletiek Unie gediplomeerd trainer Pieter den Edel. Het eerste doel is de halve of hele marathon van Leiden op 22 mei 2016. De trainingen zijn één keer per week op dinsdagavond om 19.00 uur, vanaf locatie Sterrenbad, hier is de clubruimte van WZK Tri-Team gehuisvest. Behalve de 24 trainingen op dinsdag zullen er 4 lange duurlopen – op nog nader te bepalen zondagen – plaatsvinden. Meedoen aan de trainingen kost € 55,00. Hiervoor krijg je een tijdelijk lidmaatschap van de Atletiek Unie. Een jaarlidmaatschap bij Tri-team kost € 90,00. Om voor deelname van deze marathongroep in aanmerking te komen is natuurlijk wel enige loopervaring vereist, zie ook de website www.tri-team.nl. Een keer meetrainen om te proberen? Je bent welkom!

Tags

WassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top