Skip to content

Wassenaar krijgt ‘zilver’ voor schoonste winkelgebied

19 november 20152 minute read

Wassenaar – Wassenaar behoort tot de absolute top van gemeenten met de schoonste winkelgebieden in ons land. De jury van NederlandSchoon, heeft onze gemeente beloond met de tweede prijs voor de inspanningen om de winkelgebieden schoon te houden. Wethouder Sabine Verschoor (Economische Zaken) is trots op de prijs, die zij ziet als een gezamenlijke verdienste van de inwoners van Wassenaar, de gemeente en de winkeliers.

Wethouder Verschoor: “Deze prijs laat zien dat onze Wassenaarse aanpak vruchten afwerpt: samen met de winkeliers, de medewerkers van het team Reiniging & Inzameling en natuurlijk onze inwoners, zetten we de schouders eronder om het winkelen in ons dorp voor inwoners en bezoekers zo plezierig mogelijk te maken. Daar hoort ook bij dat je gezellig kunt winkelen in een schone omgeving met zo min mogelijk zwerfafval en met voldoende prullenbakken. We ontwikkelen momenteel een actieplan om het winkelcentrum toekomstbestendig te maken. Samen met winkeliers en pandeigenaren zijn we hard aan het werk om te kijken hoe we Wassenaar aantrekkelijker kunnen maken, hoe we ook meer bezoekers naar ons mooie dorp kunnen krijgen. Het Wassenaarse dorp moet echt een winkelcentrum van de toekomst worden.”

Voor de verkiezing vroeg NederlandSchoon bezoekers van Wassenaar naar hun beleving van schoon. Twee vragen stonden daarbij centraal: Hoe schoon vindt u dit winkelgebied in het algemeen? Hoe schoon vindt u dit winkelgebied op dit moment?

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top