Skip to content

Jongste waterpoloërs op dreef!

23 november 20152 minute read

Wassenaar – Zaterdag hadden de waterpoloërs van WZK EG1 een uitwedstrijd. Dit enthousiaste team van startende waterpolospelers gaat steeds beter draaien. Ze speelden tegen Aquadraat uit Leiderdorp. Het was al snel duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

WZK probeerde goed te verdedigen. Het was zeer leuk om te zien. De eerste periode eindigde met een tussenstand van 1-1. Het maakte qua verdediging niet uit wie er in het water lagen, iedereen deed erg zijn best. In de tweede periode werd er om en om gescoord. Beide ploegen kregen kansen en er werd goed opgelet. Na deze periode stond het nog steeds gelijk, 3-3. De derde periode was heel anders. WZK ging ook aanvallend een stuk beter spelen, met goed overspelen en mooie passes op vrij zwemmende spelers. Na drie periodes stonden ze opeens met 3-9 voor. De vierde periode was een rustige periode. Twee gelijkwaardige ploegen, beide scorend. Eindstand 4-10 in het voordeel van WZK!

Afgelopen zaterdag moest het D-Team een uitwedstrijd spelen, dit maal in Leiderdorp tegen Aquadraat. De vorige keer werd nipt gewonnen van dit team, dus WZK had zich klaar gemaakt voor een spannende wedstrijd. Het team begon goed aan de wedstrijd en wist meteen een voorsprong te nemen. Met 1-3 werd aan de tweede periode begonnen. WZK probeerde de aanval goed op te zetten en veroverde vaak de bal. Aan het eind van partje twee stond het 2-5. In het 3e partje liep WZK
verder uit en wat daarbij opviel was het goede uithoudingsvermogen van alle spelers. Niet alles lukte en Aquadraat wist het doel goed te verdedigen. Met de stand van 3-6 begonnen de teams aan het laatste part en toen was de beer los! WZK scoorde het ene na het andere doelpunt en wist het eigen doel ook nog knap te verdedigen met Jasper als keeper . De einduitslag was 4-11 in het voordeel van WZK met als doelpuntenmakers: Jille (2), Kai (4), Yonne (3) en Jens (2) en ook Tygo, Julen, Stijn, Robin, Finn en Jasper hebben zich van hun beste kant laten zien! WZK staat nog steeds op een prachtige tweede plaats in de competitie.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top