Skip to content

Goud voor Koen Slootweg in Bormio

24 november 20153 minute read

Wassenaar – Van 12 t/m 15 november 2015 werd in Bormio(Italië) gestreden om de Alta Valtellina cup. Koen moest het opnemen tegen Nederlandse, Duitse, Italiaanse, Zweedse, Thaise, Belgische en Russische shorttrackers in de categorie junioren A. Op dit toernooi hanteren ze het knock-out systeem. In iedere rit die je rijd moet je als eerste of tweede over de finish komen, anders ben je uitgeschaatst op de betreffende afstand.

Het toernooi wordt geopend met de 1500m. Na twee goede heats kon Koen zich opmaken voor de A-finale. Drie Belgen, een Zweed en een Italiaan waren zijn tegenstanders. Er werd naar elkaar geloerd, veel positie wisselingen, uiteindelijk was het Koen die er met de overwinning van door ging en verzamelde finalepunten voor het klassement en de superfinale. Een mooie opsteker voor dag 2 met de 500m. De 500m liep niet helemaal naar wens, wel verbeterde hij zijn persoonlijk record van 43.6 naar 42.9 sec. Koen kwam niet verder dan een eerste plek in de B-finale. Behaalde hiermee wel punten voor het klassement. Op dag 3 word de 1000m gereden. Koen bereikte de A-finale , nam in deze rit teveel risico bij een inhaalactie en dat leverde hem een penalty op. Door die penalty krijg je geen gereden tijd achter je naam maar wel klassementspunten. Met op dag 4 nog een superfinale te schaatsen staat Koen tweede in het klassement waarin nog van alles mogelijk is. Met de relay werd de finale bereikt door Koen en zijn ploegmakkers. Dag 4: op deze dag word alleen de superfinale over 1500m gereden. In deze finale mogen alleen degene meedoen die in de afgelopen dagen finale punten hebben behaald, die punten vergaar je door in de A of B finale te staan. Er zit wel een maximum van 8 rijders in deze finale. Koen had als enigste optie, deze finale winnen om als winnaar van dit toernooi over de finish te komen. Hiervoor moest hij afrekenen met 2 Belgen, 2 Italianen, een Zweed en een Nederlander. Het werd een boeiende en tactische race met veel inhaal actie en een beetje duwen. Na 9 rondes nam Koen de koppositie en door zijn tegenstanders te blokken, en het tempo op te voeren, stond hij deze niet meer af. Als winnaar van de superfinale werd hij ook winnaar van de Alta Valtellina cup 2015. In de relayfinale, was er een valpartij van een ploegmaat, dus geen podiumplaats. ‘Ik ben zeer tevreden over mijn rijden van dit toernooi, op een paar foutjes na’, aldus Koen.

Tags

Koen SlootwegShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top