Skip to content

Blauw-Zwart voetbalschool maakt fantastische start!

25 november 20152 minute read

Wassenaar – Zondag 15 november jl was het dan eindelijk zover, de Blauw-Zwart voetbalschool ging van start! Een techniekvoetbalschool die onze jeugdspelertjes op een hoger plan moet tillen, maar ook een mogelijke springplank voor Blauw-Zwart om nieuwe leden te werven. Na een energieke voorbereiding, onder leiding van onze Technisch Jeugdcoördinator Ed Kluivers werden de juiste trainers (vaak uit eigen jeugd) voorbereid om zo’n 125 spelertjes in de leeftijd tussen de 6 en 13 jaar te verwelkomen.

Ondanks het wat tegenvallende weer trapten de jongste spelertjes van 6 t/m 8 jaar om stipt half 10 af. Op de beide nieuwe kunstgrasvelden waren diverse veldjes uitgezet waarop de trainers en spelertjes hun kwaliteiten ten toon spreidden. Een genot om te zien hoe enthousiast ieder met het volgens Johan Cruijff ‘simpele spelletje’ voetbal bezig kan zijn. Overigens zegt diezelfde John Cruijff dat simpel voetballen het moeilijkste blijkt te zijn wat er is! Het voetbal start bij de basisprincipes en dat is precies wat wij onze spelertjes willen bijbrengen. Veel aandacht voor het individu en vooral heel veel plezier hebben in het spelletje voetbal!

Na de jongste spelertjes waren om 10.45 uur de 8 tot 13 jarigen aan de beurt. Wederom werden op de gezellige en luid klinkende salsa muziek diverse techniekoefeningen afgewerkt. Ook onze keepertjes werden onder handen genomen op deze eerste voetbalschool dag. Onder leiding van en onder toeziend oog van Blauw-Zwart keeperstrainer Hans Suiker werden ook deze mannen op de juiste technieken getraind. Na afloop ontving iedere deelnemer nog en leuk presentje in de vorm van een echte Blauw-Zwart voetbalschoolbidon. Na deze enerverende ochtend konden de meeste voetballertjes zich opmaken voor de aankomst van Sinterklaas en zijn Pietermannen.

Al met al kunnen we terugkijken op een prima start van onze Blauw-Zwart voetbalschool, met louter enthousiaste en gedreven trainers en spelers, die op zondag 13 december alweer een vervolg zal krijgen! Interesse om deel te nemen aan de voetbalschool? Inschrijfformulieren treft u op onze website.

Tags

BlauwZwartWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top