Skip to content

Gemeente Wassenaar en St. Willibrordus tekenen overeenkomst locatie Bellesteijn

27 november 201556 second read

Wassenaar – De gemeente Wassenaar en woningbouwvereniging St. Willibrordus zijn een overeenkomst aangegaan voor de ontwikkeling van locatie Bellesteijn. Hiertoe tekenden wethouder Leo Maat (Ruimtelijke Ontwikkeling) en directeur Wil van Dam namens de beide partijen op donderdag 26 november een zogenaamde exploitatieovereenkomst.

In de exploitatieovereenkomst is onder andere het bouwplan zelf en de verkoop van de grond van de gemeente aan St. Willibrordus vastgelegd. Voor beide onderdelen heeft de gemeenteraad eind 2013 kaders vastgesteld.

Appartementencomplexen
Het plan van St. Willibrordus is om twee appartementencomplexen te bouwen met groene openbare ruimte eromheen. Eén appartementencomplex bevat 18 sociale huurwoningen. Het andere appartementencomplex bestaat uit 24 zorgappartementen. Dit zorgappartementencomplex zal verhuurd worden aan de Stichting Wassenaarse Zorgverlening (SWZ). In deze zorgappartementen komen mensen te wonen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Deze bewoners krijgen bij het complex een zogenaamde belevingstuin, waar zij onder begeleiding kunnen recreëren. In de openbare ruimte komt een speelvoorziening en worden er ook parkeerplaatsen aangelegd.

In goed overleg
De voorgenomen bouwplannen zijn door de woningbouwvereniging in goed overleg met de omliggende buurt-en wijkverenigingen opgesteld. In december is er voor hen een informatiebijeenkomst, waarin zij worden geïnformeerd over de definitieve plannen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top