Skip to content

Elisabeth Leeflang-Crezee ontvangt Koninklijke onderscheiding

29 november 20152 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 28 november ontving mevrouw E.J. (Elisabeth) Leeflang-Crezee uit handen van burgemeester Jan Hoekema een onderscheiding. Zij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vondt plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) om 12.00 uur in ’t Spant in Bussum. Zij treedt dan af als bestuurslid van de NGF.

Mevrouw Leeflang-Crezee heeft vanaf 1975 allerlei vrijwilligersactiviteiten ontplooid. Zij vervulde in de afgelopen veertig jaar als vrijwilliger op veel manieren een belangrijke rol in onze samenleving. Zij begon als klassenmoeder bij de Bloemcampschool, zat daar in de medezeggenschapsraad en was eveneens actief als peuterleidster bij de kinderopvang “Het Ooievaarsnest”, het huidige Beregoed.

Van 1975-1999 maakte zij zich verdienstelijk voor de HOC Gazellen Combinatie (HGC) in Wassenaar. In een veelheid van functies begeleidde en trainde zij de jeugd bij deze middelgrote hockeyvereniging met een karakteristieke beleidslijn voor tophockey en talentontwikkeling. In 1985 werd zij bij HGC benoemd tot “Lid van Verdienste”. Als aanspreekpunt voor het bestuur was zij een onmisbare schakel bij de jeugdorganisatie en als gediplomeerd trainer stond zij bijna dagelijks op het veld.

Vanaf 1990 was mevrouw Crezee eveneens actief als lid in diverse commissies van de Koninklijke Haagse Golf en Country Club (KHG & CC):
1990-1996 lid van de Jeugdcommissie en van de Technische en competitiecommissie
1995-1998 lid van de Damescommissie
1998-2001 voorzitter van de Damescommissie
2006-2012 lid van de Terreincommissie
2004-heden lid van de Sponsorcommissie
2008-heden lid van de Commissie Committed to Green

Met name in de Commissie Committed to Green heeft mevrouw Leeflang laten zien, zeer veel oog, liefde en aandacht te hebben voor het groen en de daarbij horende duurzaamheidsvraagstukken.

In 2009 wordt zij Lid van het Bestuur van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie met in haar portefeuille competitie en seniorengolf. Tijdens haar bestuursperiode is de opzet van de golfcompetitie herzien en groeide het aantal deelnemers. Op 28 november 2015 neemt zij afscheid van het bestuur.

Mevrouw Leeflang-Crezee ontvangt de onderscheiding voor de vele jaren waarin zij zich belangeloos heeft ingezet voor de maatschappij.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top