Skip to content

Vluchtelingen te gast bij kookclub Amici

30 november 20152 minute read

Wassenaar – Dat koken verbroedert wisten de leden van Kookclub Amici al. Nog leuker wordt het om spontaan een mooi 4 gangen-diner te koken voor totaal onbekenden. Vierentwintig tijdelijke bewoners van Duinrell namen de uitdaging van Mo Kherad en kookatelierhouder Frans Senf aan om even iets anders te doen dan wachten, wachten en ronddwalen in ons dorp.

Zondagmiddag gingen 8 leden aan de slag met de bereidingen van het diner, waarin de chef allerlei typisch Hollandse ingrediënten verwerkte. “Op deze manier kunnen zij kennis maken met mooie producten en gerechten, die zij op de Luifelbaan kunnen kopen. Met uitzondering dan van het Halal-vlees. Dat werd gekocht bij de Arabische winkel Mabroek in Leiden.”

De groep vluchtelingen arriveerde in 4 Bij-busjes, ook nu weer bestuurd door vrijwilligers. Een beetje onwennig schoven de gasten aan tafel aan. Het ijs moest nog worden gebroken. Welnu dat duurde niet lang. Binnen een half uur werd het een heerlijk feestje. Compleet met Arabische en Hollandse liedjes, begeleid op de gitaar.

Twee gasten namen het initiatief om iets terug te doen voor de leden van Amici. Begin januari komen zij een Syrische/ Perzische maaltijd voor hen koken in het kookatelier. Rond de klok van half tien trokken de verblijde gasten huiswaarts. In de bus op weg naar Duinrell raakten de gasten niet uitgesproken. Ze vonden het geweldig. Onder het genot van een kopje koffie deelde het kookteam hun blijde ervaringen. Het werd echt voor iedereen een feestje.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top