Skip to content

Hooidieren: Talentum in samenwerking met kunstenaar

1 december 201548 second read

Wassenaar – Op woensdagmiddag 25 november vond er een bijzondere activiteit plaats op de parkeerplaats van het Staatsbosbeheer-natuurgebied Lentevreugd. Een groepje basisscholieren was daar vol enthousiasme bezig hun eigen ‘hooidier’ te maken.

Hooidieren zijn geen nieuw fenomeen voor Wassenaar. Al eerder werd de gemeente verfraaid met deze plotseling opduikende natuurcreaties van kunstenaar Michael Hoedjes uit Leiden. ‘Landart’ noemt hij het zelf. Het was voor het eerst dat hij kinderen hielp hun eigen mytische natuurwezens te maken.

Hij deed dit op verzoek van Talentum, de gemeentelijke organisatie die de brede schoolactiviteiten binnen Wassenaar verzorgt. De workshop maakte deel uit van een serie herfstactiviteiten die Talentum momenteel in samenwerking met lokale gidsen van het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) geeft. Deze hadden, met medewerking van Staatsbosbeheer, ook gezorgd voor het benodigde maaisel en de takken die de basis van de hooidieren vormen.

Bent u van plan Lentevreugd binnenkort te bezoeken, staat u dan vooral even stil bij de verstilde ‘kudde’ bij de entree.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top