Skip to content

Equinox feat. Marjorie Barnes 13 december in Auberge ‘De Kievit’ Wassenaar

7 december 20152 minute read

Wassenaar – Equinox is een kwintet onder leiding van gitarist Dan Nicholas (VS) en bassist Johnny Daly (IE). De heren van Equinox zijn stuk voor stuk rasechte jazz cats met een grote voorliefde voor de straight ahead jazz van de jaren veertig en vijftig. Hoewel allen nog jong, kunnen zij als geen ander de sfeer van die jaren herroepen.
Verder bestaat de band deze middag uit drie topmusici: de elegante en avontuurlijke pianist Bob Wijnen, tenorsaxofonist Matteo Raggi (IT) en drummer Pieter Bast.

De muziek van Equinox presenteert een kleurrijke mix van diepe grooves, verfijnde improvisatie, lyrische melodieën en funky ritmes.

Marjorie Barnes kwam in 1975 voor het eerst in Nederland met de succesvolle groep The Fifth Dimension. De band, die een wereldhit scoorde met Aquarius/Let the sunshine in, verzorgde het voorprogramma voor Frank Sinatra in het Concertgebouw in Amsterdam. In 1980 kwam ze terug naar Nederland als Broadway-ster in de musical Bubbling Brown Sugar. Na een lange periode in Amerika te hebben verbleven is Marjorie helemaal terug van weggeweest en woont ze inmiddels sinds enkele jaren weer in Nederland. Haar stem is door de jaren heen alleen maar rijper en fraaier geworden. Alle reden dus om zondag naar dit intieme concert te komen en luisteren.

Dit concert staat ook in het teken van de komende feestdagen en wordt daarom ditmaal in samenwerking met Auberge ‘De Kievit’ georganiseerd. Auberge ‘De Kievit’ zal aansluitend het concert geheel in kerstsfeer een speciaal menu aanbieden.

Marjorie Barnes – vocals
Bob Wijnen – piano
Matteo Raggi– tenorsax
Dan Nicholas – gitaar
Johnny Daly – contrabas
Pieter Bast – drums

VOOR DIT CONCERT ZIJN EEN BEPERKT AANTAL KAARTEN BESCHIKBAAR.

Aanvang concert: 16:00 uur
Zaal open: 15:30 uur
Kaarten aan de zaal €15,00
Voorverkoop €14,50 via de website www.jazzsocieteitwassenaar.nl
Locatie: Auberge ‘De Kievit’, Stoeplaan 27, 2243 CX Wassenaar

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top