Skip to content

Koen Slootweg debuteert in World Cup Shanghai

9 december 20153 minute read

Wassenaar – In het weekend van 11 t/m 13 december 2015 word in Shanghai(China) World cup 4 gereden. Koen(18) is uitgenodigd door de KNSB om daar aan de start te verschijnen en zal zijn debuut maken in het World cup circuit. Hij dankt deze uitnodiging aan zijn prestaties op de Invitation cup en de eraan voorafgaande time-trial.

Onder toeziend oog van de bondscoach Jeroen Otter reed hij een goede 1500m, aanvallend, zelf verzekerd en initiatief nemend. Sjinkie Knegt had moeite om Koen achter zich te houden in de halve finale, en plaatste zich ternauwernood(op 1 duizendste) voor de A-finale. Voor Koen werd het de B-finale, maar liet een goede indruk achter op deze afstand. In Shanghai word twee keer de 1500m gereden, vandaar de keuze voor deze World cup.

Maar voor Koen kon afreizen naar Shanghai, was er een Star- Class wedstrijd in Malmö gepland in het weekend van 27 t/m 29 november 2015. Er zijn drie Star-class wedstrijden in het totaal en via deze wedstrijden kan je je plaatsen voor het EK junioren. Je dient je dan wel bij de top 8 van het eindklassement te scharen om een ticket te bemachtigen. De wedstrijd verliep niet zoals Koen gehoopt had. Op de 1500m werd de A-finale bereikt. Met nog anderhalve ronde te gaan lag Koen op medaille koers, maar met het opzetten van een inhaalactie ging het fout. Hij stapte op een blokje en lag een tel later in de kussens. De finish lijn werd nog gepasseerd om punten veilig te stellen voor het eindklassement. Dag 2, de 500m. Na 4 ritten werd wederom de A-finale bereikt. Halverwege de rit nog geprobeerd op te schuiven, maar werd geblokt en gleed als vierde over de finish en greep net naast een medaille, wel punten voor het eindklassement. Op dag 3 waren er nog de halve en finale 1000m te rijden. In de halve finale moest Koen het opnemen tegen drie Belgen. Dat word lastig, ze offeren een mannetje op om Koen uit de finale te houden en dat lukte. Dus restte er de B-finale en sloot die winnend af met weer een paar puntjes voor het eindklassement. Met al die bijeen gesprokkelde punten staat hij nu 5de in het tussenklassement van de drie te rijden wedstrijden en heeft nog uitzicht op het EK junioren. Wilt U meer lezen over Koen kijk dan op koenslootweg.nl Wel eens gedacht aan sponsoren(alle kleine beetjes helpen), Marco tweewielers, MCHL webdesign en vrienden / kennissen gingen U voor.

Tags

Koen SlootwegShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top