Skip to content

Nederlandse surfdocumentaire PAUL wint prijs op Deens film festival

14 december 20153 minute read

Wassenaar – De Nederlandse surfdocumentaire PAUL heeft op het Danish Adventure Film Festival de prijs voor beste korte film gewonnen.

De documentaire is geregisseerd door de talentvolle Nederlandse regisseurs Victor van Vloten en Robert van Wingerden. “Een week hebben we opgetrokken met Paul en zijn vriendjes. Dat gaf ons het dubbele gevoel van vreugde en verdriet. Ze genieten van alles wat ze doen en grijpen elke kans of mogelijkheid die ze krijgen aan. Toch voel je dat ze in een situatie en omgeving verkeren die niet zal veranderen. We hebben geprobeerd dat gevoel en die instelling over te brengen. Schouders eronder en door peddelen.”

“We zijn zo trots dat PAUL deze prijs heeft gewonnen. Het is geweldig dat het verhaal van Paul mensen inspireert en hun kijk op kinderen uit achtergestelde gebieden voor altijd verandert.” aldus producente Jamillah van der Hulst.

En er is nog meer goed nieuws te melden over de documentaire. Want na de wereldpremière op het San Sebastian Film Festival en selecties voor festivals in Denemarken en Duitsland is de Nederlandse documentaire PAUL nu ook geselecteerd voor het Wavescape Film Festival in Kaapstad, Zuid-Afrika.

PAUL is een documentaire over een 13-jarige jongen uit de township Dunoon in Kaapstad, Zuid-Afrika, genaamd Paul. Paul heeft een droom, een droom waar hij de hele dag aan denkt, hij wil surfer worden. Maar voor jongens uit Dunoon is het niet makkelijk om te surfen. Er is geen transport naar het strand en er is geen geld voor materiaal. Gelukkig is er een non profit organisatie die Paul ophaalt om te gaan surfen bij de witte stranden van Blouberg. De korte documentaire laat een week uit het leven van Paul zien.

Dit maakt de selectie voor het Wavescape Film Festival extra speciaal want Paul zal nu voor het eerst zelf de documentaire over zijn leven kunnen zien op het grote scherm.

Surflegende en sporticoon Robby Naish verzorgt de voice-over van de documentaire. Naish, die een sterk geloof heeft in de kracht van sport voor ontwikkeling van kinderen en hun gemeenschap, was direct geraakt door dit verhaal. “Het verhaal van Paul is een prachtig voorbeeld van hoe sport een schijnend licht in iemands leven kan zijn.”

Paul is geproduceerd door het Wassenaarse JaJa Film Productions in co-productie met Arteffects. JaJa Film Productions heeft als doel om films en documentaires te produceren die de ogen van mensen openen. Arteffects is een creatief communicatiebureau, dat op een nieuwsgierige manier de wereld inkijkt.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top