Skip to content

Roxanne van Hemert 2e in strijd om Utrecht City Bokaal

14 december 20152 minute read

Wassenaar – Onder onstuimige weersomstandigheden werd afgelopen weekend gestreden om de Utrecht City Bokaal. Deze wedstrijd, over 2x 500 meter en 2 x 1.000 meter, geldt als plaatsingswedstrijd voor het NK Sprint dat in januari 2016 zal worden verreden. Tevens maakt de wedstrijd onderdeel uit van de Holland Cup sprint. Aan de start de sub top van Nederland en talentvolle junioren.

Ook de Wassenaarse Roxanne van Hemert, deel uitmakend van Team Lotto Jumbo, verscheen aan de start. Op zaterdag had de wind vrij spel op de Vechtsebanen, dat van invloed was op het wedstrijdverloop. Roxanne van Hemert noteerde met 41.13 een teleurstellende 500 meter, na haar recordrace een week eerder in Heerenveen. Op de 1.000 meter wist zij in het klassement veel goed te maken. Met 1.21.80 reed ze naar de 3e tijd. Letitia de Jong won in 1.21.67. Na 2 afstanden klom Roxanne van de 11e naar de 2e plaats en moest Anice Das boven zich dulden.

Op zondag waren de weersomstandigheden aanzienlijk beter en was er sprake van gelijke omstandigheden voor alle rijdsters. Roxanne reed een prima 500 meter en met een tijd van 40.73 werd ze 6e en wist ze haar 2e plek in het tussenklassement te behouden. De afstand naar de leidster in het klassement, Anice Das, was te groot dus restte de eer van de overwinning op de laatste 1.000 meter. In een rechtstreeks duel met Das trok Roxanne aan het langste eind, 1.20.35, en verzekerde ze zich van het zilver. Het podium werd gecompleteerd door Annette Gerritsen. Naast het zilver bemachtigde van Hemert ook een ticket voor het NK Sprint.

De volgende belangrijke wedstrijd is het Nederlands kampioenschap Afstanden dat van 27 tot 29 december a.s. wordt verreden in Thialf. Roxanne komt tijdens dit kampioenschap aan de start op de 1.000 en 1.500 meter.

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top