Skip to content

Winnende WZK-waterpoloteams

14 december 20153 minute read

Wassenaar – WZK heren 2 speelde op zaterdag 12 december de laatste wedstrijd van 2015 thuis tegen Warande 2 uit Oosterhout. WZK begon lekker aan de wedstrijd. Rémon scoorde al snel 1-0. Vervolgens werd Menno er voor 20 seconden uitgezonden. Warande maakte hiervan direct gebruik met een mooie bal vanaf de paal, 1-1. Niet veel later kreeg Menno weer een U20, maar nu had Peter een mooie redding in huis na weer een bal vanaf de paal. Na een mooie break van Boy en een goede 1-2 met Maurice verdiende Boy een strafworp, die hij zelf scoorde. Vervolgens maakt Rémon 3-1. WZK ging ook rusten met 3-1, omdat Peter een strafworp, door Michel veroorzaakt, stopte.

WZK wilde in de tweede periode de voorsprong vergroten, maar kwam niet door de zone van Warande. In de derde periode was het weer Waranda dat eerst scoorde. Niet veel later vergrootte Stefan met een mooie backhand vanaf de midvoor de marche weer naar twee. Een schot na een U20 van Stefan werd goed geblokt. In de tegenaanval maakte Michel nog een goal, ditmaal uit een rebound na een schot van Thom. In de vierde periode besliste WZK de wedstrijd. Laurens veroverde de bal, zwom met twee man op de benen het hele bad over en verdiende terecht een strafworp. Thom schoot deze onhoudbaar de goal in. De laatste goal was voor aanvoerder Menno na een mooie zwemactie. Eindstand 8-5. Door dit resultaat overwintert WZK heren 2 met een mooie derde plaats. Dames 1 wilde revanche nemen tegen WZC voor de eerder dit seizoen verloren wedstrijd. Al vrij snel legde WZC de 0-1 binnen de netten. Echter lieten de dames van WZK het er dit keer niet bij liggen en gingen goed verdedigen en aanvallen. Silvia Remmerswaal wist de 1-1 te maken, maar WZC snel de 1-2. De tweede en derde periode waren wat aan de saaie kant, er gebeurde weinig en de teams gingen gelijk op. In het vierde part was daar niets meer van te zien. De dames van WZK pakten hun eigen spelletje op en het zijn Anouk Noordervliet met 2 doelpunten en Lisa van Slingerland die de stand op 6-2 zetten.

Afgelopen zondag speelden de jongste waterpolospelers van WZK tegen hun leeftijdsgenootjes tegen en in Sassenheim. Het zou een spannende wedstrijd worden. WZK begon goed. Er werd goed verdedigd. En het eerste doelpunt was een hele mooie aanval met meerdere keren goed overspelen. Ook daarna bleven de kinderen goed hun best doen. Na 3-0 maakte de tegenstander pas hun eerste doelpunt. Daarna ging het op en neer waarbij Sassenheim heel langzaam terug kwam in de wedstrijd. Vlak voor het einde werd het zelfs nog gelijk. Maar een minuut voor tijd werd Danny matchwinner met de beslissende 7-6. En deze voorsprong werd in een hectische slotfase vastgehouden!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top