Skip to content

Pop-up-atelier voor tijdelijke bewoners in BEUK-Complex aan de Langstraat

15 december 20152 minute read

Wassenaar – De reacties van de 24 vluchtelingen op het door Kookclub Amici gekookte diner zijn aanleiding voor Frans Senf en rechtenstudent Mo Kehrad om voor 3 maanden een tijdelijk ontmoetings-en creativiteitsplek in te richten in het voormalige BEUK-complex aan het begin van de Langstraat. We noemen het MOO! WASSENAAR. “Hiermee willen wij de vluchtelingen een plek bieden, waar zijn met elkaar en met Wassenaarders kunnen tekenen, schilderen, muziek maken of schaken. We richten ook een ouderwetse huiskamer in waar gesprekken kunnen plaatsvinden met de bewoners van ons dorp. Als alles een beetje meezit dan opent het atelier op zaterdag 9 januari. Het is een wens om dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur open te zijn”. Maar daar hebben wij de hulp van anderen voor nodig.

VAN MUURKRANT TOT BEUKENHOF
Mede door de enthousiaste houding van de nieuwe eigenaar Boris Bayer, kunnen wij het Beuk-monument als een goed huisvader 3 maanden beheren. Natuurlijk moet er nog een hoop gedaan worden, alvorens wij het eerste kopje koffie of thee kunnen aanbieden aan de bezoekers. In samenspraak met de COA willen wij met een muurkrant aan de vluchtelingen duidelijk maken, op welke tijden zij welkom zijn. Het is slechts voor een beperkte groep, die per dagdeel gebruik kan maken van de faciliteiten.
Via de facebook-pagina MOOIWASSENAAR en de site www.mooiwassenaar.nl roepen wij onze dorpsbewoners op om aan dit project mee te werken of schilder-of tekenmateriaal ter beschikking te stellen. Er is al een piano aangeboden. Voor dat de bollen kleurrijk bloeien, hebben wij ONS MOOI BEUKENHOF!

Wist u trouwens dat Steve Jobs de zoon was van een Syrische immigrant? Een mooi voorbeeld van succesvolle immigratie!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top