Skip to content

Burgemeester feliciteert 60-jarig bruidspaar Paridon-de Koning

22 december 201557 second read

Wassenaar – Vandaag 22 december bezoekt burgemeester Jan Hoekema de heer en mevrouw Van Paridon-de Koning om hen alvast te feliciteren met hun 60-jarig burgerlijk huwelijk.

Op 27 december 1955 gaven de heer en mevrouw Van Paridon elkaar het jawoord voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Leidschendam. Zij hebben het grootste deel van hun leven in Voorburg gewoond.

De heer Van Paridon werkte met zijn broers in het familiebedrijf; zij kweekten bloembollen op het land tegenover Kasteel Duivenvoorde. Daarnaast hadden zij nog een melkveebedrijf in Voorburg. De koeien graasden op het land aan de Westvliet, dat nu wordt gebruikt als sportterrein. Mevrouw Van Paridon was druk met de opvoeding van drie kinderen en alle vrouwen moesten ook meehelpen met het pellen van de bloembollen. Dat kon zij als de beste. De heer Van Paridon is Indië-veteraan en bezoekt trouw elk jaar de veteranenbijeenkomst in Wassenaar. Hij werd in 1946 als dienstplichtige naar Nederlands-Indië gestuurd.

In 2005 is het echtpaar in Wassenaar komen wonen. Maar zij blijven in de bloemen zitten, want zij gaan regelmatig naar tuincentrum De Bosrand om een kopje thee te drinken, want de eigenaar, Koos van Haaster, is toevallig hun schoonzoon.

Tags

BruidspaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top