Skip to content

Cheque-uitreiking

23 december 20152 minute read

Wassenaar – Op zondag de 27ste december vindt er een bijzondere uitreiking plaats: de overhandiging van een cheque, met dank aan Jan Schuurman Kantoorvakhandel, aan de Stichting Dinka. Het is de opbrengst van de verkoop van het boek ‘de Rooie buurt…zoals het was in de jaren ’50 en ‘60. Als je het hebt over Stichting Dinka dan gaat het over Kimberley Zandvliet. Na haar opleiding Sociale Pedagogiek heeft ze een jaar als vrijwilligster gewerkt in weeshuizen in de buurt van Arusha, Noord-Tanzania. De ervaringen uit die periode brachten haar de droom om zélf een school op te richten. In Tanzania ontmoette ze Eriq, afkomstig uit Tanzania, maar met als achtergrond een studie journalistiek in Nederland. Samen hebben ze de droom verwezenlijkt: in 2013 is de school geopend.

Zij vertelt: “Het doel van Stichting Dinka is om beter onderwijs te bieden aan kinderen van alle afkomsten. Wij richten ons speciaal op de straatkinderen, weeskinderen en kinderen uit arme gezinnen uit de sloppenwijken en van het platteland. Om ook hen een bredere en geschoolde toekomst te bieden. De school biedt opvang aan kinderen die dit nodig hebben. Wij functioneren als een boarding basisschool (internaat). Wij zullen dus geen weeshuis zijn en altijd proberen kinderen te herenigen met hun familie of geboorteplaats”, aldus Kimberley. Onder toeziend oog van de ambassadeur van de Stichting Dinka, tevens directeur van de APC Groep Holding, André van Herk, en de directeur van de woningbouwvereniging Wil van Dam, zullen de auteurs van het boek de cheque persoonlijk overhandigen aan Kimberley Zandvliet. Dankzij uw aankoop van het boek en de hulp van een aantal sponsoren is het een fantastisch bedrag geworden, die we graag nog even geheim willen houden.

U kunt deze uitreiking bijwonen en, een unieke kans voor dat zij weer vertrekt naar Tanzania, kennismaken met Kimberley Zandvliet. De overhandiging vindt plaats op zondagmiddag 27 december 2015, aanvang 16.30 uur, in restaurant ‘de Schulpwei’ waar gebruik wordt gemaakt van de Katwijck Kamer.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top